Ledarna Gotlands Allehanda Hur ska jag ta det egentligen, när aprilskämtet på helagotland.se liknar något som jag själv föreslagit?

Ingressen på aprilskämtet var:

"De övergivna och förfallna kvarnarna på hällarna kan få nytt liv. Flera tunga investerare vill förvandla dem till exklusiva boenden. Och regionen är positiv."

Men själv skrev jag 6 februari, på fullaste allvar, att:

"Genom att med varsam hand förvandla förfallna byggnader som är på väg att gå förlorade till spektakulära privatbostäder, så räddas byggnaderna och får både ny användning och nya, engagerade förvaltare.

Det borde kunna vara ett av alternativ, för att rädda Visbys kvarnar. Det är kanske inte idealiskt, med tanke på att de i dag står på parkmark, men det är definitivt bättre än att tidens tand får mala kvarnarna till mögel och mjöl."

Till min stora glädje är det flera bland dem som kommenterar aprilskämtet på webben som tycker att det vore en bra idé att rädda kvarnarna på detta sätt. Trots att de har genomskådat att det var ett skämt. Flera påpekar att det var framför allt ett förhållande som var osannolikt. Att Regionen förhöll sig positiv.

Men inte ligger det väl något värde i att Regionen låter kvarnarna fortsätta att förfalla, så att de får göra en sista tjänst som allt skröpligare duvslag. Så länge duvorna fortsätter skita i kvarnarna så måste man väl säga att det är vad även Regionen ägnar sig åt. Om det är en beskrivning som väcker en del avsmak, så kanske den också kan få någon hända.

Kvarnarna är en viktig del av Visbys siluett, som möter de nyfikna och otåliga besökare som står på däck och blickar mot staden när färjan är på väg i hamn. Om inte Regionen vill bevara den siluetten så måste någon annan få chansen, innan det är för sent.