Gotlands Allehanda Många vill associera sig med klimatkampen nu. Jonas Sjöstedt och Annie Lööf syntes mingla bland de barn som demonstrerade mot dem i fredags. För en del blir det riktigt pinsamt. Som för Aftonbladets kolumnist Frida Boisen. En annan kolumnist, Alex Schulman, skrev häromdagen:

”På Instagram såg jag plötsligt krönikören Frida Boisen stå där mitt bland barnen. Jag fattade inte riktigt varför, det var konceptuellt knepigt att se henne stå där och ta selfies med alla ungdomar i bakgrunden. Det var väl inte de vuxnas demonstration? Det var väl barnens? Ändå postade hon bilder, hashtaggade för glatta livet - #tillsammans #change #climate #climatestrike.”

I en egen kolumn i Aftonbladet skrev Boisen att Greta Thunberg ”är utan tvekan, vår tids viktigaste ledare”. Och:

”Vår ohållbara, bortskämda livsstil, tar död på vår planet. Vi har ett val. Att blunda, hålla för öronen och köra på, eller ta in – och förändra oss. Greta Thunberg är på väg att bli vår världs frälsare.”

Men någon gått igenom Frida Boisens semesterbilder på Instragram från 2016 och framåt. San Francisco februari 2016. Dubai i april. Italien i juli. Helsingfors i oktober (med flyg). Thailand i december. London i februari 2017. Mallorca i mars. Dubai i april. Adriatiska havet i maj.

Puh. Stannar där. Men Frida Boisen känner inte behov av att stanna någonstans. Vid en solnedgångsbild från Kastrup skriver hon:

”Älskar flygplatser! Påminns om att jag är en världsmedborgare. One world. Where to next? #international #flying #airport”

Varför sprida klimatpanik när den bara är spelad?