Gotlands Allehanda Vår landsändas hövding Cecilia Schelin Seidegård lämnar sitt uppdrag efter nästa år. Jag hoppas att det inte blir sittande regering som utser efterträdaren, för då vet man aldrig hur det slutar. Den framhärdade ju länge med förra statsrådet Thomas Bodström (S) som ny landshövding i Stockholm, trots att han befläckats av Allra-härvan. Och det finns ju ett par gamla S-märkta före detta partiledare som kan behöva nya uppdrag vid det laget.

Håkan Juholt firade sin upphöjelse till ambassadör på Island med en intervju om hur Sverige är på väg att utvecklas till en diktatur. Han lär sig nog, tyckte vår nonchalanta utrikesminister Margot Wallström, men om Juholt gjort sig omöjlig på Island till nästa höst kan en S-regering mycket väl få för sig att försöka flytta honom till Gotland istället.

Mona Sahlin tvingades lämna uppdraget som regeringens nationella samordnare mot våldsbejakande extremism. Detta sedan det bland annat avslöjats hur hon utfärdat falska intyg till sin livvakt. Till nästa höst kan det vara dags att partiet tar henne till nåder igen – för vilken gång i ordningen?

Vi får hoppas att utnämningsmakten har hamnat i nya händer innan det är dags.