Gotlands Allehanda Donald Trump kan ju vara minst sagt ovarsam med sanningen. Det är han dock inte ensam om. Vilket framgick vid hans sammanträffande med Stefan Löfven.

SVT berättar om hur Trump stoltserade med att ha varit tidigt ute för att kritisera Sveriges migrationspolitik.

"Stefan Löfven (S) svarade att hans regering ärvt en migrationspolitik som inte var hållbar och lyfte fram den skärpta migrationspolitiken som en åtgärd."

Men snälla nån. Alliansregeringens uppgörelse om migrationen med Miljöpartiet var huvudlös. Men S opponerade inte. När S kritiserade så skedde det från andra hållet. Löfven själv totalsågade migrationsminister Tobias Billström (M) när han försökte introducera en debatt om begränsat flyktingmottagande, om hur stora volymer migranter som Sverige skulle ta emot.

Som statsminister fortsatte Löfven på samma sätt, tills Sverige bågnade under trycket hösten 2015. I april 2015 frågade Sydsvenskan om det inte fanns någon övre gräns för Sveriges flyktingmottagande. Löfven svarade:

– Nej, det finns ingen gräns. Vi ska ta emot enligt de konventioner vi är bundna av.

Det dröjde mer än ett halvår innan Löfven höll presskonferens med en gråtande Åsa Romson (MP) om en migrationspolitisk omläggning.

Det är svårt att förfalska historien, när det är en som de flesta minns.