Föreställningen handlar om en pojke som ska genomföra ett inträdesprov till den lokala trolleriföreningen och hur han träffar på en massa märkliga människor.
– Vi har fått inspiration till karaktärerna från folk vi känner och har träffat, säger Elias Bjärgvide, som är trollkarlen i humorduon.
Föreställningen består av 16 karaktärer och de spelar alla karaktärerna själva, vilket har varit en utmaning.
– Vi måste hitta olikheterna i varje karaktär, så att inte alla blir likadana, säger Andreas Anterot, skådespelare och komiker.
– Eller för flippade, lägger Elias Bjärgvide till.
En del av föreställningen är improvisationsteater. Av de 16 karaktärerna är det fyra som ska improviseras på plats, med hjälp av förslag från publiken.
Konceptet med att jobba med flera olika karaktärer har de tagit efter mimkomiker, som skapar olika rum och karaktärer utan så mycket rekvisita.
– Vi ville se om vi kunde göra det med trolleri, säger Elias Bjärgvide.
Grunden var att de ville göra något nytt.
– Vi frågade oss hur vi kan göra något annorlunda, vad finns det för outforskade områden? säger Elias Bjärgvide.
– Trolleri är en gammal konstform och det är väldigt få som har hållit på med det, så den har utvecklats långsamt, säger Andreas Anterot.
Och de bestämde sig för att kombinera komedi och trolleri.
Både Elias Bjärgvide och Andreas Anterot började i trollerisvängen. Elias Bjärgvide blev kvar, medan Andreas Anterot började dra sig mot komedi och skådespeleri. Deras vägar korsades för drygt fem år sedan och sedan dess har de gjort flera olika projekt ihop. Humorduon Lustgas bildade de i december och debuterade med en turné av sin föreställning "Tretton Trollkarlar och en farsa" i mars på Åland. Det är även den som de framträder med ikväll. Planen är att fortsätta producera föreställningar som humorduon och då även fortsätta med konceptet att spela olika karaktärer.
Kvällens föreställning är den första som är crowd founded, vilket är ett modernt sett att finansiera olika projekt och går ut på att personer betalar i förskott. I detta fall har personer fått förboka biljetter, med de har däremot inte betalt för dem än.
– Vi skickar ut en förfrågan att vi vill komma och spela, om ni vill. Annars kommer vi inte. Så länge det kommer folk så löser sig ekonomin, säger Elias Bjärgvide.
Intresset var tillräckligt stort för att de skulle ta sig till Gotland.
– Man kommer inte att vara beredd på vad man kommer få se under föreställningen. Det kommer att överraska, säger Andreas Anterot.