Tobbe Larsson: "Myndigheterna stod på tur"

Tobbe Larsson, Marica Gardell och Brittis Benzler gästade fredagens Mediabaren på Wisby strand. Den förstnämnda blickade tillbaka på åren på just Wisby strand och Kallis.

...

...

Foto: Simon Nilsson

Visby2019-10-11 20:47

Marica Gardell har varit socialdirektör sedan 2012 och är nu dessutom tillförordnad regiondirektör i Peter Lindvalls frånvaro. Vänsterpartiets Brittis Benzler. Och entreprenören Tobbe Larsson, tidigare vid Wisby strand och Kallis. Numera driver han hotellet Villa Alma i Almedalen tillsammans med sin sambo.

På fredagen gästade trion Mediabaren.

Den sistnämnda fick frågor om åren på Wisby strand och Kallis. Nästan 20 år har gått sedan Tobbe Larsson för första gången började intressera sig för området där Kallis och Wisby strand i dag ligger. Sedan 2007 har han drivit Wisby strand och Kallis.

– Vi hittade något som ingen annan hade gjort. Den resan önskar jag att fler kunde få göra, för den var fantastisk, säger han i programmet.

Kallis är och har varit omdiskuterat. Varför är det så tror du?

– För det första så var det en företeelse som inte fanns, att 2 500-3 000 människor festar på dagen. Det fanns något inbyggt motstånd mot det: "hur kan det vara så här, är det verkligen okej?"

– Myndigheterna stod på tur. Skattemyndigheten, socialen, Polisen, hälsovårdsmyndigheten... Jag kunde inte göra något annat än att bara säga "hej, välkomna i dag igen!" säger Tobbe Larsson.

Se hela sändningen från fredagens Mediabaren där Tobbe Larsson, Marica Gardell och Brittis Benzler gästar här ovanför.

Tobbe Larsson, Marica Gardell och Brittis Benzler gästade fredagens Mediabaren på Wisby strand. Programledde gjorde som vanligt Mats Pettersson.
Tobbe Larsson, Marica Gardell och Brittis Benzler gästade fredagens Mediabaren på Wisby strand. Programledde gjorde som vanligt Mats Pettersson.
Karta: Wisby Strand
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!