Rekordtidigt för stans uteserveringar

För att hjälpa öns restauranger har de fått öppna sina uteserveringar tidigare än normalt. "Positivt" säger Gustaf Kristiansson, en av ägarna till restaurang Bakfickan.

Kompisarna Niklas (t v), Ludvig (närmast) och Johan med varsin öl i vårsolen på Bolagets uteservering.

Kompisarna Niklas (t v), Ludvig (närmast) och Johan med varsin öl i vårsolen på Bolagets uteservering.

Foto: Henrik Radhe

Visby2020-03-29 12:45

Som en del av regionens krispaket för att hjälpa näringslivet under coronapandemin har öns restauranger fått möjlighet att öppna sina uteserveringar några dagar i förtid, förutsatt att de fått polistillstånd. En av krogarna i Visby som var snabbt ute med borden var Bolaget på Stora torget där kompisarna Niklas, Johan och Ludvig i går avnjöt en fredagsöl och ett parti kort i eftermiddagssolen.

– Det är fantastiskt. Man kan sitta ute när det är bra väder och slippa trängas inomhus, säger Niklas.

– Trevligt, säger Johan.

De tycker alla att det är trist att nattklubbarna inte kan ha öppet som vanligt men har förståelse för varför.

– Det är tråkigt att det är stängt, men vettigt. Hela den här coronagrejen är tråkig, säger Ludvig.

Tvärs över det under fredagseftermiddagen i stort sett övergivna Stora torget var Gustaf Kristiansson och Lars Söderdahl i full färd med att lasta av bord och bänkar till restaurang Bakfickans uteservering. 

– Det är positivt att de släpper på gränserna. Frågan är om någon vill sitta där, säger Gustaf Kristiansson med ett uppgivet leende.

Han och krögarkollegorna hade tänkt ha stängt i helgen och hade permitterat de anställda, men ändrade sig och beslutade sig för att öppna sin uteservering. Där kan gästerna sitta utomhus hela tiden, de behöver bara vifta så kommer personalen.

– Tittar man på bokningarna ser det dåligt ut, men vi lever på hoppet, säger Gustaf Kristiansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!