Förbudet att servera alkohol efter klockan 20 infördes strax innan jul och gällde till och med 24 januari. På torsdagen meddelade regeringen att förbudet förlängs två veckor, därefter kommer besked ifall det blir ytterligare två veckors förlängning.
– Det var väntat, men det är naturligtvis väldigt frustrerande att det fortsatt är en enda bransch som drabbas, säger Gabriel Sahlin som driver Gamla Masters i Visby.
Han är framförallt kritisk till att det inte införts tillräckliga stödåtgärder vid sidan av pandemilagen.
– Självklart måste alla hjälpas åt, men vi måste fördela ansvaret rättvist.
Gamla Masters har förlorat cirka 60-70 procent i intäkter sedan i november och innan dess var tappet ännu större.
– Det här innebär att 10-15 personer riskerar sina jobb, säger Gabriel Sahlin.
Är det risk för konkurs?
– Absolut, om det inte sker utökade stöd. Och då menar jag ordentliga stöd, som slopade arbetsgivaravgifter, först då skulle det göra någon skillnad.
Omställningsstödet har han inte mycket till övers för.
– Det är inget riktigt stöd, jag får tillbaka lite av kostnaderna för sophämtning och hyra. Jag har fått tillbaka 0,8 procent av det jag förlorat, det är så frustrerande att jag tappar lusten.
Gabriel Sahlin tycker att beslutet att stoppa alkoholförsäljning från klockan 20 är lättvindigt från regeringens sida.
– Att servera mat med alkohol mellan klockan 20 och 22 skulle påverka smittspridningen i samhället känns tveksamt, alla vet ju att det är i kollektivtrafiken och på arbetsplatserna som folk framförallt smittas. Det måste vara bättre att folk är hos oss, där det finns nykter personal som håller koll på att folk följer restriktionerna, än att de går på hemmafester.
Han tycker också att det är frustrerande att ständigt höra att vården är ansträngd.
– Jag respekterar att de har det tufft och de gör ett fantastiskt jobb, men tänk på alla oss andra, som riskerar att förlora hela sitt livsverk. Sjuksköterskorna har kvar sina jobb, medan vi riskerar konkurs. Jag tycker att det är en orättvis fördelning.
Trots frustrationen tror Gabriel Sahlin ändå att Gamla Masters kommer att överleva pandemin.
– Det ska mycket till för att försätta Gamla Masters i konkurs. Vi kommer att kämpa med näbbar och klor för att hålla oss kvar och kunna välkomna gästerna tillbaka när det här är över.
Philip Björkman, restaurangchef på Brooklyn Burgers 'n Bar, "var nästan 100" på att det skulle bli tillåtet att servera alkohol fram till klockan 22 från och med måndag.
– Såklart slår det hårt. Vi stänger inte så sent annars heller, men de sista två timmarna är viktiga, säger han.
Båda Brooklyn-restaurangerna Burgers'n Bar och Tacos'n Tequila öppnar en timme tidigare än vanligt sedan alkoholförbudet infördes.
– Det blir en svår balansgång och svårt att matcha med personal när man tappar två timmar. Tidigare kunde vi ha två sittningar, nu kommer alla samtidigt och det blir svårare att hålla koll på att alla håller avstånd.
Många restauranger på Gotland stänger i januari, men Brooklyn håller öppet.
– Vi brukar gå ganska bra i januari eftersom många andra stänger, men i år är det en enorm skillnad. Jag förstår att folk väljer att inte gå ut, regeringen säger ju att man ska undvika det, säger Philip Björkman.
Stoppet att servera alkohol efter klockan 20 gäller till och med 7 februari. Philip Björkman är övertygad att det här är sista förlängningen och att det blir en återgång till 22 som gäller därefter.
Du låter ändå förhållandevis optimistisk.
– Vi är ett mycket påhittigt folk. Man får hitta nya vägar, men visst är det tufft, säger Philip Björkman.