Medeltidsveckan är inne på sin femte dag och i Fjelldaltrade-tältet inne på marknadsområdet har det varit full rulle. Här säljs varor i läder och päls – allt sytt för hand utanför Göteborg av "tredje generationen pälshandlare".
Det har kommit mycket kunder under veckan, berättar försäljaren.
– I går var det lite för varmt. Då går det lite segare, folk orkar knappt stanna i tältet. Sen säljer vi ju päls också ...
Trots hettan har affärerna gått bra. Bäverpäls är till exempel helt slut, och bland rödrävarna finns bara tre exemplar kvar.
– Många sätter dem runt nacken. Vill man inte bara ha halsduk utan något lite mer fancy, kan man köra på en räv.
Lite längre bort står 26-åriga Daniel Braesch och säljer sin debutroman "Sparven från Nim" – en medeltidsinspirerad fantasybok.
– Det går strålande. Boken har sålt som smör, säger en glad Daniel Braesch.
Romanen handlar om en ung kvinna som vaknar upp i en hästvagn med minnesförlust. När hon börjar pussla ihop vad som hänt inser huvudpersonen att hon är förföljd av några elaka typer som bränt upp hennes hemby.
Efter att boken släppts förra sommaren har den nominerats till "Årets debut" av Fantasykammaren. Vissa av besökarna som kommer fram vill höra vad den handlar om – andra är nyfikna på skrivprocessen.
– Det finns många med aspirerande författardrömmar som är nyfikna på hur man går till väga.
På Nordlys, inne på marknadens vikingadel, säljs det mesta – allt från glaspärlor till svärd. I år är det framförallt en produkt som gått extra bra.
– Horn säljer bäst, både dryckeshorn och trumpethorn. Sen har vi även andra produkter av kohorn som skedar, kammar, skohorn och kaffemuggar. Annars är svärden populära, men det är de varje år, säger försäljare Elias Valbo Ridderström.
Själv har han varit på Medeltidsveckan många gånger tidigare. Han tycker att det är stor skillnad nu jämfört med när det var gratis att gå in på området.
– Då gick många bara runt och tittade, vilket gjorde att det blev extremt dammigt och stor belastning på toaletter och liknande. På så sätt är det skönt nu, när det bara är folk som är intresserade som kommer.
En annan rutinerad försäljare på medeltidsmarknaden är Kerstin Melin. I dag säljer hon medeltida hattar, smycken och klänningar tillsammans med sin make, dotter och barnbarn.
– Det här är min hobbyverksamhet, i vanliga fall är jag lärare. Men jag gick nyligen i pension så nu kan jag göra mer av det här.
Det som säljer bäst är de färgglada "jungfrukransarna", som bars av välbärgade kvinnor, berättar Kerstin Melin.
– Sen är det ju mest klänningar som folk vill ha för att klä ut sig. Förra året när det var kallare väder sålde vi fler mantlar.
Det är lätt att bli hungrig när man strosar runt mellan de hundratals utställarna på plats. Som tur är finns det ett område tillägnat mat och dryck. I baren, Medeltidsveckans egen alkoholservering, står Simon Larsson och Hanna Viking. Här serveras starköl, vin, cider och alkoholfria alternativ.
– Men det är nästan bara öl som säljs, berättar Simon Larsson.
Han och Hanna Viking tycker att det är svårt att avgöra vilken mat som är populärast bland stånden. Krögaren Vartan Abgarian, som varit här varje år sedan 1986, är en känd profil bland matgästerna på Medeltidsveckan.
– Helgrillat lamm och vildsvin går bäst. De som köper det kommer alltid tillbaka, säger han.