Han hoppas ännu på en ny förskola i Visby

Fastighetsägaren Leif Pettersson fick i september nej till att göra om lokalerna till en förskola. Nu gör han ett nytt försök med en bygglovsansökan.

Här kan den nya förskolan komma att ligga - om Region Gotland beslutar att godkänna den nya ansökan.

Här kan den nya förskolan komma att ligga - om Region Gotland beslutar att godkänna den nya ansökan.

Foto: Vilda Engström /Arkiv

Visby2019-11-08 07:19

Privatägda Guteskolan ansökte redan 2017 om att få öppna den nya förskolan på Herkulesvägen 9 i norra Visby. Barn- och utbildningsnämnden beslutade sedan i februari 2018 att ge ett positivt besked till Guteskolan om att de skulle få starta den nya förskolan. 

I slutet av september i år sa miljö- och byggnämnden slutligen nej till en ansökan om att få göra om lokalerna på Herkulesvägen till en förskola. Anledningen var att marken vid fastigheten visat sig innehålla höga halter av olika giftiga ämnen. På platsen har det tidigare funnits en soptipp och en verkstadsindustri. 

Nu har fastighetsägaren Leif Pettersson lämnat in en ny ansökan till Region Gotland om att få ändra vårdcentralen till förskola. Dessutom vill han bygga en skolgård med förråd och lekutrustning. Totalt är lokalen på 1546 kvadratmeter. 

– Vi har sanerat marken och alla prover visar nu på att det är grönt ljus, säger Leif Pettersson om saneringen på platsen. 

Leif Pettersson säger att Region Gotland troligtvis kommer behandla den nya ansökan som ett separat ärende och hämta in uppgifter som behövs ännu en gång. 

– Nu när det är sanerat tror vi verkligen på det och tror att det kommer gå igenom, säger han. 

Jerry Engström, ägare av Guteskolan, säger att planen är att den nya förskolan ska rymma 75 barn. 

– Vi har för tillfället 100 barn i kö. Det ringer nästintill varje dag personer som vill få plats för sina barn. Så nu hoppas vi att det går igenom, säger han. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!