Ett imperium med amerikanska diners är vad det börjar likna för Georgios ”Micha” Michael. Det började 2016 med en första restaurang på Skarphäll. Några år senare, 2019, öppnade Mels diner sin andra filial i Visby hamn. Nu öppnar man snart en tredje amerikanskdoftande restaurang på Södra kyrkogatan intill Stora torget i Visby, där Brooklyn burger tidigare huserade.
– Det blir exakt samma koncept som de andra två restaurangerna. Det blir en bra triangel med Skarphäll, hamnen och nu i innerstan. Det blir bra med något som är lite annorlunda mot resten av utbudet vid Stora torget, säger den glade ägaren.
Nya Mels diner i innerstaden kommer ha fullständiga rättigheter, men man kommer inte ha öppet sent.
– Min tanke är att det här ska bli ett förställe till de andra krogarna. Man äter och dricker lite här och sen går man vidare och partar.
Just nu pågår arbetet för fullt med att iordningställa lokalerna, som pryds med amerikansk memorabilia och neonskyltar. På klassiskt Mels diner-manér.
Vilka hamburgare som blir de populäraste på den nya restaurangen återstår att se. Klart är att burgaren ”Rauk 66”, med cheddar, bacon, rostad lök, karamelliserad lök och tryffelmajonnäs är den tveklöst populäraste rätten på menyn i dag.
– Förra året sålde vi 55 000 ”Rauk 66”, den är outstanding. Näst bäst går ”Travolta” och på tredje plats kommer ”Famous Mels burger”.
Om leveranser av maskiner, inredning och inventarier kommer som utlovat hoppas Georgios ”Micha” Michael att kunna öppna den nya restaurangen i början av oktober.