Burmeister sålt - de har tagit över

Den tidigare ägaren sålde i september fastigheten Burmeister 5 som rymmer krogen Burmeister och restaurang Supper.

Nu har fastigheten Visby Burmeister 5 sålts.

Nu har fastigheten Visby Burmeister 5 sålts.

Foto: Linus Ehn/Arkiv

Visby2019-10-10 20:07

Fastigheten Visby Burmeister 5  på Strandgatan är en av Gotlands mer kända fastigheter. Fastigheten ägdes under 2000-talet länge av Payex och såldes 2011 till Göran Lundgren, hemmahörande i Stockholm. Han har ett 20-30 fastigheter i sitt fastighetsbestånd runt om i landet. Men han är tydlig med att det känts roligt att få äga en fastighet som den i innerstan. 

– Det är ett landmärke i Visby som har sålts. Det har varit speciellt för mig att äga den här fastigheten, säger Göran Lundgren. 

Nu har han sålt fastigheten och det är Stureplansgruppen Temporary AB som köpt. Ägarbytet skedde den 1 september och köpeskillingen blev 22 miljoner kronor. 

– Vi har inte kvar någon fastighet på Gotland nu. Men jag tänker åka ner för att se hur det går med renoveringen, säger Göran Lundgren. 

Stureplansgruppen driver redan krogen Burmeister på platsen som har öppet under några veckor på sommaren. 

– Vi kommer fortsätta att utveckla verksamheten, det är lite för tidigt att säga hur det kommer bli. Möjligheten att förvärva fastigheten dök upp och vi har funnits på ön med våra verksamheter i många år, säger Per Gunne, vice vd på Stureplansgruppen. 

Han säger att det kan vara aktuellt att förvärva andra verksamheter. Men att det inte finns något som är klart eller något som är på gång i dagsläget. 

– Det är klart att vi vill utvidga vår verksamhet, vi älskar Gotland och vill finnas där många år framöver, säger Per Gunne. 

Nu har krogen Burmeister sålts.
Nu har krogen Burmeister sålts.
Karta: Här ligger fastigheten Burmeister 5 som har sålts
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!