Brinkens meny-tavla överlever

Brinken har serverat sin sista måltid.
Kassaapparaten och den kultiga menytavlan med knapptryck har gjort sitt.
Nu får prylarna nytt liv på andra gotländska restauranger.

Foto: Eva Atterlöv Frisell/RFSU

Visby2011-05-23 04:00

Saltkar, saftblandare, brickor och kantiner. Allt skulle bort när inventarierna från nyligen nedlagda restaurangen Brinken i Visby auktionerades ut i lördags.

Elof Hansson höll i klubban och i publiken syntes en hel del gotländska restaurangprofiler, som passade på att fylla på förråden.

En brickvagn såldes för 500 kronor, kassaapparaten klubbades för 7 500 och den klassiska menytavlan, där matgästerna beställde genom att trycka på en knapp, såldes för 1 700 kronor.

Ett riktigt fynd, tyckte Marie Ståhlberg och Ann-Kristin Svanberg som nu tar menytavlan med sig till Burgsvik. Här kommer den att sättas upp på restaurang Naturligtvis, som inom kort öppnar i samhället.

På Brinkens allra sista meny fanns oxrulader, nötbit och fläskkarré med äppelmos, men den kommer inte att återbrukas, för Naturligtvis blir en ekologisk salladsbar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om