PRISADE: De har gjort Gotlands bästa matverk

Nu är det klart vilka som tagit hem regionfinalen i tävlingen Gastronomiska matverk 2019. "En kärlekshistoria mellan Mexico, USA och Gotland", skriver juryn i sin motivering.

Det här är en av produkterna som tagits fram.

Det här är en av produkterna som tagits fram.

Foto: Pressbild

VINNAREN ÄR KORAD2018-11-28 12:34

Under tisdagen avgjordes regionfinalen av produktutvecklingstävlingen Gastronomiska matverk på Gotland. Det var totalt sju olika produker som tävlade i delfinalen. På onsdagsmorgonen presenterades det vilka som tagit hem tävlingen på Gotland. Bidraget som tog hem tävlingen går under namnet "Authentic nixtamal corn tortillas and totopos" och har utvecklats av Erik Svensson och Vanessa DeSha, Cantina Y Casitas, samt Per-Olof och Lori Björkegren, Gräne gård.

"En traditionell mexikansk produkt som använder en ursprunglig metod för att ta vara på fodermajsens näringsämnen och skapa en god smak. En kärlekshistoria mellan Mexico, USA och Gotland som utnyttjar lokala produkter till fullo och utvecklar fredagsmysets taco-upplevelse och har en stor marknadspotential", skriver juryn i sin motivering.

Tvåa i tävlingen blev "Isle of lime midaik" som tagits fram av Anders Stumle och Björn Pettersson, Gotland Whisky, Staffan Larsson, Sigdes Gård, samt formgivaren Edvin Holm, Knak. Trea blev "Botvaldes kalvsalsiccia" som tagits fram av Jessica och Fredrik Hermansson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!