OS-idrottare vill sprida glädjen i idrotten

Johan Röjler har deltagit i tre OS, under tisdagen besökte skridskoråkaren Västerhejde skola för att inspirera till rörelse och arbeta för FN:s globala mål.

Alla eleverna på Västerhejde skola ville ta selfies och få autografer av Johan Röjler.

Alla eleverna på Västerhejde skola ville ta selfies och få autografer av Johan Röjler.

Foto: Mathilda Lavergren

Västerhejde2019-11-19 21:00

Under tisdagen besökte skridskoråkaren Johan Röjler mellanstadieeleverna på Västerhejde skola och Klinteskolan. Olympiska värderingar och vikten av målsättning varvades med att visa skridskorpositioner och berättelser om den egna resan, som tagit honom till OS tre gånger. 

– Jag vill sprida glädjen som finns i idrotten och försöka inspirera barn och ungdomar i en tid av stillasittande. Det är kul att få visa upp min idrott och försöka vara en positiv förebild för rörelse och aktivitet, säger Johan Röjler.

Tillsammans med trettio andra svenska olympier åker han runt till skolor i hela Sverige. Genom berättelser om deras idrottsprestationer vill de skapa engagemang för FN:s globala mål för hållbar utveckling. 

– Det är bra för barnen att höra hur det är att kämpa för ett mål i det verkliga livet, och att de kan få förebilder som inte bara är youtubers, säger Annika Jakobsson, biträdande rektor på Västerhejde skola. 

Jorden runt-loppet är en del i arbetet med de globala målen. Västerhejdes elever är några av den miljon barn världen över som tillsammans ska nå hundra varv runt jordklotet. Den 1 april 2020 är det målgång för loppet där syftet är att barnen ställer krav på förändringar för en bättre värld. 

Tre som var ivriga att få autografer och ta selfies med Johan Röjler var Alicia Nordberg, Alice Pettersson och Selma Kullander. 

– Jag tycker att fred är det viktigaste i de globala målen, säger Alicia Nordberg och fick medhåll av Alice och Selma.  

Skridskoråkaren Johan Röjler besökte Västerhejde skola för att inspirera till arbetet kring FN:s globala mål.
Skridskoråkaren Johan Röjler besökte Västerhejde skola för att inspirera till arbetet kring FN:s globala mål.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!