I höstas lades Wallers ut till försäljning, men det gick trögt och Tommy Sandlin fick inte in de bud han hade hoppats på.
I januari berättade han i en intervju med Helagotland.se att han bestämt sig för att driva restaurangen över sommaren.
Men nu är affären ändå genomförd.
– Ja, det stämmer. Jag fick ett väldigt bra bud som jag valde att acceptera, säger han.
Tommy Sandlin säger att han känner blandade känslor inför att han nu säljer restaurangen efter att ha drivit den i så många år.
– Ja, det skulle ha blivit den elfte sommaren nu i sommar. Wallers har varit min lilla bebis under alla de här åren, men nu får bebisen klara sig själv. Det är dags att klippa navelsträngen, även om det är ett väldigt känslomässigt beslut.
– Det har varit en fantastisk resa, och det är lite av en era som går i graven nu. Jag kollade i mina gamla lönedokument, och vi har haft 188 personer som jobbat hos under de här åren.
Tommy Sandlin kommer nu i sommar att fokusera på sin verksamhet i Stockholm, men avslöjar att han kan vara tillbaka på Gotland redan till nästa sommar.
– Gotland ligger mig väldigt varmt om hjärtat, så även om allt bara är på idéstadiet just nu så är min ambition att etablera något på ön nästa sommar.
Vilka de nya ägarna av Wallers är vill Tommy Sandlin inte avslöja i dagsläget, men han säger att de kommer att driva restaurangen vidare enligt samma koncept som han och hans anställda haft.
– De har sagt att de kommer att fokusera på lokala och närproducerade råvaror, precis som vi har gjort.