I söndags tävlade 22-årige Isak Oldenburg tillsammans med sina landslagskollegor i kock-OS i Tyskland, vilket de gjorde så bra att de fick en guldutmärkelse. Tävlingen är dock inte avgjord än utan det sker först i dag, då ytterligare ett antal maträtter tillagas.
- Det är en delseger det här och det känns självklart jättebra. Vi har satsat hårt och satt höga mål, säger Isak Oldenburg från Visby.
I söndags tävlade de i kategorin "Det varma köket", där en vegetarisk förrätt lagades och en huvudrätt innehållande fisk serverades. Men det är långt ifrån bara smaken som avgör. Lika mycket bedömer domarna hur man hanterar matvarorna, livsmedelshygien och lagarbetet.
Lärorikt
Det svenska junior-landslaget är vana att samarbeta. I ett års tid har de tränat inför det här och de senaste två månaderna har de lagt i stort sett all sin tid på förberedelser.
- Vi har en väldigt bra lagkänsla, säger Isak Oldenburg.
I dag är det dags för "Det kalla bordet" då det inte är smakerna som bedöms utan fokus ligger på mathantering och presentation.
- Det är fantastiskt kul att få vara med om det här. Man lär sig så mycket, säger Isak Oldenburg.
Med en egen firma kombinerar han uppdraget för landslaget med uppdrag som frilanskock. Än har han några år kvar i junior-landslaget och nästa mål är kock-VM i Luxemburg 2014.
Att satsa på en tävlingskarriär inom matlagningskonsten kan löna sig.
- Svenska kocklandslaget har varit det mest framgångsrika i världen och det är viktigt för oss att vi behåller positionen som ett matland, avslutar han.