Sju av tio svenskar uppger att de tränar någorlunda regelbundet. Det är betydligt fler än genomsnittet i EU, där bara hälften tränar lika mycket.
Att gräva trädgårdsland eller rasta hunden är gratis, men många lägger stora summor på träningskläder, skor och resor till fastlandet för att till exempel springa eller cykla.
Bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen undersökte hur mycket svenskarna lägger på sin motion och hälsa, då landade notan på svindlande 50 miljarder kronor per år.
– Det är den bästa investeringen man kan göra, man investerar i sitt eget välmående, säger Willy Modin innan han skickar 100 kilo skivstång till väders för att träna benmusklerna.
Willy betalar lite drygt 5 000 kronor om året för sitt gymkort, då ingår pass med gruppträning också. Eftersom han tränar fem till sex gånger i veckan blir kostnaden per gång liten.
– Jag får ett välmående, sover bättre och det är också en social grej, för på gymmet träffar jag folk med samma intressen, säger han.
Förutom årskort krävs lämpliga skor och kläder, men Willy Modin menar att det inte behöver vara dyra märkeskläder. Däremot har hans matkonto skjutit i höjden av allt tränande.
– Jag lägger mellan 3 000 och 4 000 kronor i månaden på mat och äter sex mål mat om dagen, säger han.
Jenny Söderström började träna när hon var i 30-årsåldern.
– Efter att alla barn var födda och det fanns tid, säger hon.
Hon började med löpning, med ett par skor runt 1 000-lappen. Sedan kom cyklingen in i bilden.
– Det är svindyrt. Man vill ha en tempocykel för triathlon och en racercykel för landsväg och linjelopp, säger Jenny Söderström och summerar ungefär 30 000 kronor för inköp av sina båda cyklar.
Simning, som är hennes tredje gren och motionsform, är däremot billigare.
– Jag simmar helst utomhus och då behövs en bra våtdräkt för ungefär 1 000 kronor.
Dessutom brukar Jenny unna sig ett par resor om året till fastlandet för tävlingar.
– Det är dyrt att träna, men helt klart värt pengarna. Träning är som ett lyckopiller, det blir ett lugn i kroppen, säger Jenny Söderström.
Roger Nyd rullar in på parkeringen efter tre och en halv mil på mountainbike. Hittills i år har han trampat 400 mil.
– För 8 000 kronor får man en bra mountainbike. Hjul, växlar och framdämpare är det viktiga, säger han.
Men motion kan också vara gratis. Linda Eklund gör situps i regionens utegym bakom Ica Maxiarena, medan Mimmi Skog njuter av utsikten längs havet på sin joggingtur.
– Jordens vackraste löpningsstigar, ovärderligt och jag vill aldrig mer flytta tillbaka till Stockholm, utbrister hon.
För den som ännu inte investerat i motion, eller hittat sin träningsform, har Willy Modin ett råd:
– Man ska hitta det som passar en själv bäst, så att man håller i och fortsätter och inte bara lägger av efter en månad, säger han.