Så lyckades de få avtal med Stordalen

Samtalen mellan gotlänningarna som ligger bakom satsningen på Tofta och norska miljardären Petter Stordalen har pågått i lite mer än ett år. Här berättar Patrik Rees om hur det gick till.

Patrik Rees är väldigt glad över avtalet med Petter Stordalen.

Patrik Rees är väldigt glad över avtalet med Petter Stordalen.

Foto: Emma-Sofia Olsson/Malin Stenström/Montage

Tofta2019-11-27 12:01

På onsdagsmorgonen blev det officiellt att satsningen i Tofta med Patrik Rees, Johan Gate och Johnny Ruthström ingått i ett partnerskap med norske miljardären Petter Stordalen. 

Petter Stordalen går med sin kedja Nordic Choice Hotels & Resorts in i ett partnerskap med nya Tofta Beach Hotel & SPA som planerar att öppna någon gång under 2022/2023. 

Patrik Rees är väldigt glad över att Petter Stordalen valt att gå in i projektet: 

– Det är en väldigt stor fjäder i hatten för oss. Vi har fört dialog under nästan ett år, vi var över hos dem på ett studiebesök i somras. Då var vi på The Thief och Amerikalinjen (två hotell i Oslo), det var väldigt intressant och givande, säger Patrik Rees. 

Hur gick det här egentligen till?

– Jag kontaktade dem och sedan har jag haft dialog med Trond Bastiansen (Chief Operating Officer på kedjan). Sedan är Petter en sådan person som tittar på allt, säger Patrik Rees. 

Han säger att det var viktigt att ro i land ett sådant här typ av partnerskap. Men det har tagit tid och Nordic Choice Hotels & Resorts har gått igenom hela projektet för att bedöma vad det har för potential. 

– De har bedömt projektet och oss som individer. Nu kommer vi att få de bästa kollegorna inom alla områden, bland annat inom spa, restaurang och hotell, säger Patrik Rees.

Han tror att det här kommer göra att ännu fler riktar sina blickar mot projektet på Tofta. 

– Vårt mål är att vi ska vara den ledande destinationen i Nordeuropa. Då får vi inte fela någonstans, vi måste vara bäst och gå in i allting med 120 procent. Vi måste alliera oss med de bästa på marknaden, det gör vi nu, säger Patrik Rees. 

Var det här ert förstaval av partner? 

– Ja, det här var absolut vårt förstaval bland de internationella kedjor som vi diskuterat med. 

Det är ännu inte helt klart hur partnerskapet kommer att se ut. Inom kort väntas Region Gotland ta beslut om detaljplanen för området – därefter ska bygglovet tas beslut om. I samband med det kommer parterna diskutera hur de ska gå vidare med sitt samarbete. 

– Vårt partnerskap utgår ifrån hur det blir med hotellet, då får vi ta en diskussion om hur vi ska göra. Det viktigaste nu är att sätta ner foten och säga att vi gör det här tillsammans. Vem som äger vad är inte det centrala i det här, säger Patrik Rees.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!