Mästerkocken om kebabsushi och nya livet

I april tog gotlänningen Gabriel Jonsson hem TV4:s populära tävling Sveriges Mästerkock, och sedan dess försörjer han sig helt och hållet som matinspiratör. I veckan fick han som en av de första smaka på en ny matuppfinning – kebabsushin.

Som mästerkock blir Gabriel Jonsson numer igenkänd, både på Gotland och på fastlandet.

Som mästerkock blir Gabriel Jonsson numer igenkänd, både på Gotland och på fastlandet.

Foto: Emil Lundberg

SVERIGES MÄSTERKOCK2019-09-04 20:35

31-årige Gabriel Jonsson gick från att vara byggentreprenör till matinspiratör på i stort sett en natt. Efter segern i Sveriges Mästerkock lämnade han sitt tidigare arbete, och satsade allt på att göra sig ett namn inom matbranschen. Nu, drygt fem månader senare, kan man konstatera att hans satsning lyckades.

– Jag har kunnat jobba med det här sedan dag ett. Jag gör företagsevenemang, mässor och ägnar mycket tid åt sociala medier. Dessutom har jag en matstudio i Johan Målares hus i Visby innerstad, och min kokbok har sålt jättebra, så jag skulle absolut säga att jag lever min dröm, säger Gabriel Jonsson.

LÄS MER: Här är Gabriels nya liv efter tv-succén

En annan följd av att Gabriel numera kan kalla sig Sveriges Mästerkock är att han blir igenkänd både på Gotland och på fastlandet. Ett faktum han har lite svårt att vänja sig vid.

– Den delen har jag inte riktigt förstått än, men det är otroligt kul när folk kommer fram och säger att de uppskattar det man gör. Just att träffa folk är det roligaste med allt det här.

Hur ofta vill folk ha råd om matlagning?

– Ganska ofta faktiskt. Men lika ofta blir jag inspirerad av de som kommer fram och vill prata.

Dagen då Helagotland.se träffar Gabriel Jonsson håller han på att spela in ett avsnitt till sin Youtube-kanal "Ett gott land" på restaurangen Adel 33 i Visby innerstad. Där har ägaren Patrik Hiltunen nämligen tagit fram en kebabsushi som han kommer att ha på menyn på kebabens dag den 11 september. Gabriel Jonsson blev en av de första att få smaka på sushirullarna som fyllts med kebab i stället för exempelvis fisk, avokado eller räkor som brukligt.

– Den var godare än jag trodde. Väldigt annorlunda, men på ett bra sätt, recenserar mästerkocken.

Patrik Hiltunen berättar att han fick idén om kebabsushin för några veckor sedan, och att han efter ett samtal med Gabriel Jonsson kom överens om att spela in ett Youtube-avsnitt där de lagar kebabsushi tillsammans.

– Gabriel har velat komma hit länge för att lära sig att göra sushi, så nu passade vi på att slå två flugor i en smäll, säger Patrik Hiltunen.

LÄS MER: Gotlänningen tog hem Sveriges Mästerkock

För Gabriel Jonsson väntar framöver fortsatt jobb med sina sociala medier och på diverse mässor. Så småningom drömmer han även om att starta en egen restaurang.

– Jag insåg efter Sveriges Mästerkock att jag inte kan någonting om restaurangbranschen, och att just den drömmen får vänta lite. Drömmen finns dock kvar, och kommer att bli sann någon gång i framtiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!