I kväll kan han prisas som rikets företagare

Robin Malmqvist, vd för Ivisby tryckeri AB, kan prisas som årets företagare i Sverige. På fredagskvällen avgörs riksfinalen av Årets företagare.

Robin Malmqvist under företagardagen på Gotland, då han utsågs till årets företagare på ön. Nu är det dags för riksfinal.

Robin Malmqvist under företagardagen på Gotland, då han utsågs till årets företagare på ön. Nu är det dags för riksfinal.

Foto: Mats Pettersson

Sverige2019-10-11 15:00

Timmar återstår till den stora finalen. Företagare och entreprenörer från hela landet är samlade för att slutligen kora Sveriges bästa företagare. Den stora galan på Scandic Continental har vinnare från samtliga län på plats. 

– Formen känns bra, men jag har stor respekt för motståndarna. Alla de andra är jättebra, men jag ska göra mitt bästa, säger Robin Malmqvist. 

Avgörandet väntas ske först vid 23-tiden på fredagskvällen och startfältet om 25 nominerade ser starkt ut. 

– Mina styrkor är framför allt att jag försöker hjälpa andra och försöker att vara ett föredöme för mina anställda, säger Robin Malmqvist. 

När framgången med utnämningen till årets företagare på Gotland ska förklaras så lyfter han fram laget före jaget. 

– Jag har ett bra team bakom mig, säger Gotlands tävlande på galan.

Robin Malmqvist är även ordförande i Gotlandssektionen av Ung företagsamhet, det sistnämnda kan tala till hans fördel då domarna, i vanlig ordning, avgör vem som ska vinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!