De tar över restaurangen pÄ Stora Karlsö

I början av maj öppnar Stora Karlsö för besökare. DÄ Àr det Àven en ny duo som stÄr för driften av öns restaurang.

Restaurangen pÄ Stora Karlsö har drivits av olika konstellationer den senaste sÀsongerna.

Restaurangen pÄ Stora Karlsö har drivits av olika konstellationer den senaste sÀsongerna.

Foto: Joel Nilsson/arkiv

Stora Karlsö2020-02-06 19:30

Vid Ärsskiftet tog Liv Marend och Niklaas van Bruggen över arrendet av restaurangen pÄ Stora Karlsö. Den 6 maj, nÀr ön öppnar för besökare, öppnar de ocksÄ restaurangen i ny regi.

Liv och Niklaas tycker vÀldigt mycket om Stora Karlsö och har varit dÀr mÄnga gÄnger tidigare.

– NĂ€r den hĂ€r möjligheten dök upp kunde vi inte lĂ„ta bli, för det Ă€r en sĂ„ fantastisk plats, sĂ€ger Liv Marend.

Hon har jobbat cirka 20 Är i restaurangbranschen, Àr kock i grunden, men har Àven varit restaurangchef.

– Jag och Niklaas har jobbat ihop de senaste Ă„ren och ivrigt letat efter ett projekt dĂ€r vi kan göra det vi tycker Ă€r kul. Det handlar om ett helhetstĂ€nk, att fĂ„ jobba med lokala produkter och ha ett tydligt miljö- och förĂ€ndringsfokus.

Restaurangen kommer att servera allt frÄn frukost och lunch till fika och middag.

– Vi kommer att ha uppdaterad husman till lunchen och vegetariska alternativ som stĂ„r pĂ„ egna ben och inte bara speglar nĂ„gon av de andra rĂ€tterna. PĂ„ kvĂ€llarna kommer vi att ha bistrokĂ€k, sĂ€ger Liv Marend.

De vill att restaurangen ska vara en inbjudande mötesplats för naturintresserade livsnjutare i alla Äldrar.

De har Àven planer pÄ att arrangera olika event, som artistspelningar och förelÀsningar.

Att driva restaurang pÄ en ö som Stora Karlsö medför en del logistiska utmaningar.

– Vi fĂ„r varuleveranser tvĂ„ gĂ„nger i veckan, men ibland gĂ„r inte bĂ„ten. Det Ă€r utmaningar som Ă€r kul, dĂ„ mĂ„ste man anstrĂ€nga sig, sĂ€ger Liv Marend.

Karta: Stora Karlsö Restaurang
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!