Vid Ärsskiftet tog Liv Marend och Niklaas van Bruggen över arrendet av restaurangen pÄ Stora Karlsö. Den 6 maj, nÀr ön öppnar för besökare, öppnar de ocksÄ restaurangen i ny regi.
Liv och Niklaas tycker vÀldigt mycket om Stora Karlsö och har varit dÀr mÄnga gÄnger tidigare.
â NĂ€r den hĂ€r möjligheten dök upp kunde vi inte lĂ„ta bli, för det Ă€r en sĂ„ fantastisk plats, sĂ€ger Liv Marend.
Hon har jobbat cirka 20 Är i restaurangbranschen, Àr kock i grunden, men har Àven varit restaurangchef.
â Jag och Niklaas har jobbat ihop de senaste Ă„ren och ivrigt letat efter ett projekt dĂ€r vi kan göra det vi tycker Ă€r kul. Det handlar om ett helhetstĂ€nk, att fĂ„ jobba med lokala produkter och ha ett tydligt miljö- och förĂ€ndringsfokus.
Restaurangen kommer att servera allt frÄn frukost och lunch till fika och middag.
â Vi kommer att ha uppdaterad husman till lunchen och vegetariska alternativ som stĂ„r pĂ„ egna ben och inte bara speglar nĂ„gon av de andra rĂ€tterna. PĂ„ kvĂ€llarna kommer vi att ha bistrokĂ€k, sĂ€ger Liv Marend.
De vill att restaurangen ska vara en inbjudande mötesplats för naturintresserade livsnjutare i alla Äldrar.
De har Àven planer pÄ att arrangera olika event, som artistspelningar och förelÀsningar.
Att driva restaurang pÄ en ö som Stora Karlsö medför en del logistiska utmaningar.
â Vi fĂ„r varuleveranser tvĂ„ gĂ„nger i veckan, men ibland gĂ„r inte bĂ„ten. Det Ă€r utmaningar som Ă€r kul, dĂ„ mĂ„ste man anstrĂ€nga sig, sĂ€ger Liv Marend.