Gustav Hellström, 33, Àr uppvuxen strax söder om Visby. Av en slump fick han som 19-Äring jobb pÄ Eskelunds Hembageri. Det var dÀr hans kÀrlek till att baka tog form. I november 2019 trÀffade han kocken Elsa Sundell. Nu öppnar paret bageri tillsammans.
â Det kĂ€nns lite pirrigt, nĂ€stan som att slĂ€ppa in folk i sitt eget hem. Vi skulle egentligen ha öppnat i augusti, men vi smygöppnar redan idag. FrĂ€msta fokus kommer att ligga pĂ„ rĂ„varorna. SĂ„ lĂ„ngt det gĂ„r kommer vi att anvĂ€nda oss av ekologiska och sĂ€songsbaserade ingredienser. KĂ€nslan i bageriet Ă€r lite som Siesta och Norrgatt, sĂ€ger Gustav Hellström.
Gustav Hellström har tidigare jobbat som chefskonditor pĂ„ bageriet BAK i Stockholm och Elsa Sundell som kock pĂ„ Fotografiska och konditor pĂ„ Artipelag. Med nya bageriet vill de hylla alla bakande far- och mormödrar, bland annat sina egna â Gustavs farmor Gunnel och Elsas mormor Ruth.
De gotlÀndska rötterna strÀcker sig till Etelhem, dÀr Gustav Hellströms farmor Gunnel Hellström bor. För att erbjuda stockholmarna smaker frÄn Gotland finns planer pÄ att sÀlja gotlandslimpa och saffranspannkaka. Men inte vilken saffranspannkaka som helst.
â Farmor har ett över 100 Ă„r gammalt saffranspannkaka-recept som vi snart ska prova att baka. Vi hoppas att stockholmarna kommer att gilla det â och skulle det komma förbi en gotlĂ€nning sĂ„ bjuder jag pĂ„ en kopp kaffe, sĂ€ger Gustav Hellström och skrattar.