Ny året runt-restaurang i Visby

Lagom till högsäsongen slår en ny restaurang och nattklubb upp portarna i Visby. Tre krögare med erfarenhet står bakom det nya projektet.

Aydin Akyüz, Ludvig Af Winklerfelt och Benji Aküz är trion bakom Spring bar.

Aydin Akyüz, Ludvig Af Winklerfelt och Benji Aküz är trion bakom Spring bar.

Foto: Dennis Pettersson

Satsar på ny målgrupp2016-06-17 14:29

– Jag är född och uppvuxen på Gotland och har hela tiden försökt att hitta en väg tillbaka hit. Det har jag gjort nu, säger Ludvig Af Winklerfelt som tillsammans med bröderna Aydin och Benji Aküz står bakom nya restaurangen Spring bar på Stora torget i Visby. Bröderna Aküz har tidigare drivit bland annat O'Learys i Visby och Ludvig Af Winklerfelt kommer från Stockholms krogvärld. Lokalerna där de nu flyttat in huserade i flera år nattklubben Kharma och tillhörde som sådan de ställen som lockar många gäster under de allra hetaste turistveckorna.

Under vecka 29 och 30 kommer även Spring bars fokus att ligga på "Stockholmsfolket", som Ludvig Af Winklerfelt uttrycker det. – Då kör vi nattklubb efter 22, säger han och fortsätter:

– Men vårt mål är att det ska gå så bra under sommaren att vi kan överleva året runt, vi vill värna gotlänningarna, säger Ludvig Af Winklerfelt.

LÄS MER: Sommarens krognyheter på Gotland

Störst fokus lägger de tre delägarna på restaurangen, som kommer att servera vietnamesisk mat och rawfood.

– Man får vara med och skapa maten själv genom att rulla springrolls vid borden. Vi kallar det springroll experience.

Restaurangen kommer att ha ett starkt fokus på en speciell målgrupp.

– Vårt mål är att skapa ett nytt mötesrum för kvinnor i medelåldern. Det är en kräsen grupp som vi vill göra något för, så att de ska trivas, säger Ludvig Af Winklerfelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!