Under torsdagen sålde Stehuse gårdsbutik återigen sina populära hellådor med jordgubbar, färdigpackade i kassar. När butiken öppnade klockan nio var gården redan full av bilar.
Tomas Stenhuse står inne i ett av packhusen och tittar ut på bilarna som rullar in på gården i en konstant ström 20 minuter innan butiken öppnar för dagen.
– Vart ska alla ta vägen? Vi skulle nästan ha haft en parkeringsvakt men det trodde man ju inte, att det skulle komma så här många, säger han.
En av alla som vill köpa jordgubbar är Inge Olofsson:
– Jag blev chockad när jag kom hit över att det var så lång kö, vi drar till stranden istället, säger han.
Kön från gårdsbutiken ringlar sig långt ut på planen utanför butiken, runt ladugården och ut på baksidan.
– Jag älskar jordgubbar, säger August som står långt bak i kön tillsammans med sin lillebror Hugo och mormor Ulrica Jansson.
Trots att Stenhuse gård har laddat med 15 lastpallar jordgubbar är det inte säkert att det kommer att räcka till alla.
– Vi hoppas få jordgubbar, hur ser det ut där framme? säger Ulrica Jansson som inte ens kan se butiken från sin plats i kön.
De första kunderna var på plats redan 07.30, en och en halv timme innan butiken öppnade.
– Jag var här 08.20 och var femma i kön, säger Emma Jansson som kört till Sanda från Hablingbo för att köpa jordgubbar.
Hon lastar in flera kassar i skuffen på sin bil.
– Vi ska ha och mina föräldrar och sen har jag köpt även till grannen, säger hon.
För henne var det absolut värt att åka några mil för jordgubbarnas skull.
– Jag tror att folk åker långt för det här, nu får jag se om jag kommer ut härifrån.
Det är inte bara i Sanda som köerna ringlar långa.
Bärgården sålde nyligen slut på tusen liter jordgubbar på 14 minuter inne i Visby.
– Det är helt sjukt, säger Stefan Olsson som driver Bärgården i Källunge tillsammans med sin familj.
Enligt honom är skörden normal men efterfrågan större än någonsin.
– Jag förstår inte varför. Jag tror att det hänger ihop med den tråkiga prisbilden innan midsommar. Då kostade jordgubbarna 80 till 100 kronor litern. Vi hinner nästan inte med. Nu säljer vi mycket mer än någonsin, det är tufft, säger han.
För honom väntar ytterligare ungefär tre veckor med jordgubbsskörd.
– Man ska hinna med och sälja men visst är det skoj att det är en så stor efterfrågan, säger han.