Gotlandssnus storsatsar: Vill anställa fler

Gotländska bolagets majoritetsägare Swedish Match förvärvar fastigheter vid gamla sockerbruket i Roma. Samtidigt finns planer på ytterligare nyanställningar på ön.

Henrik Jakobsson, grundare och vd på Gotlandssnus.

Henrik Jakobsson, grundare och vd på Gotlandssnus.

Foto: Tommy Söderlund/Arkiv & Malin Stenström/Arkiv

Roma2019-10-18 08:47

Sommaren 2018 stod det klart att Swedish match förvärvat en majoritetspost i Gotlandssnus. I samband med det berättade snusjätten att man även planerade att investera i gotländska bolagets produktion.

Nu går Swedish Match in och köper fastigheterna vid sockerbruket i Roma som Gotlandssnus i dag hyr.

– Swedish Match investering är också det första konkreta resultatet av deras förvärv av Gotlandssnus, och nu visar de att de verkligen vill satsa på Gotland. Det är jag glad för, och ser fram emot ett spännande 2020 där vi både kan öka produktionen och nyanställa, säger Henrik Jakobsson, vd och grundare av Gotlandssnus, i ett pressmeddelande. 

Under 2019 har snussatsningarna renderat i tio arbetstillfällen vid Gotlandssnus. Nästa år är tanken att tio till ska anställas.

Samtidigt finns planer på att snusjättens nyligen förvärvade Gotlandsfastighet också ska bli större, i synnerhet för att modernisera och utöka produktionen.

– Nu tar vi nästa steg i att integrera Gotlandssnus i Swedish Match, och vi gör det genom att expandera produktionen på Gotland och skapa jobb. Samtidigt som Gotlandssnus behåller sin varumärkesportfölj adderar vi nu också tillverkning av Swedish Match-produkter. Det skapar flexibilitet för oss, och det känns extra kul att göra det då vi visar att vi menar allvar med att satsa på Gotland, säger Joakim Tilly som är Europachef på Swedish Match i en kommentar.

...
...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!