Gotland har Sveriges bästa matverk

Sveriges bästa kockar var med och utsåg det bästa matverket i landet. "Det här känns otroligt stort"

Henrik Westerlund och Tomas Pettersson tog hem förstapris i tävlingen Matverk 2016.

Henrik Westerlund och Tomas Pettersson tog hem förstapris i tävlingen Matverk 2016.

Foto: Dennis Pettersson

PRISUTDELNING2016-01-27 20:50

I slutet av november tog Henrik Westerlund (Restaurang Rosengården) Tomas Pettersson (Stenhuse Gård) hem förstapriset i tävlingen på Gotland. Under onsdagen var duon och tävlade mot de bästa matverken i Sverige i riksfinalen av Matverk 2016 i Nyköping. Och på onsdagskvällen blev det officiellt att ön har landets bästa matverk. Vinnarbidraget är en ramslöksgremolata.

– Jag är chockad och jäkligt glad. Konkurrensen är väldigt hög och det är landets största tävling gällande nyskapande produkter, säger Henrik Westerlund.

– Sveriges bästa kockar har suttit i juryn och sagt att vår produkt är bäst i Sverige. Det är stort.

Kompanjonen Tomas Pettersson var säker på att deras bidrag skulle kamma hem segern.

– Första gången jag fick smaka på den sa jag att den skulle vinna. Jag hade till och med en liten champagne upp, det var kanske lite stöddigt. Men det gick vägen, säger han och skrattar.

I slutet av april eller början av maj kommer Rosengårdens ramslöksgremolata att finnas ute till försäljning.

– Den kommer att säljas i dagligvaruhandeln på Gotland och Mardalen till att börja med, säger Henrik Westerlund.

Juryns motivering

”Användningsområdena är många och den här produkten har en stor marknadspotential, i Sverige, utanför landets gränser och självklart på Gotland."

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!