Natalie Nilsson kommer att öppna den nya vinbaren med namnet Volare i Clematishuset. Hon har under åren synts på bland annat Vinäger, Lindgården, Krusmyntagården och Djupvik Hotel. Sedan flera år är hon även utbildad sommelier.
– Jag har arrenderat tidigare. Men nu blir det på ett helt annat sätt och många har frågat om jag ska driva eget någon gång. Nu är jag 51 och nu startar jag krog, det känns väldigt roligt. Jag gillar verkligen att träffa människor, säger Natalie Nilsson.
Namnet Volare är ett italienskt ord och har kommit till eftersom hon ville att vinbaren ständigt ska vara i förändring. På svenska betyder volare att flyga.
– Det var min mamma som föreslog namnet. Det ska vara ett svävande koncept som ska få skapas och förändras i den här fantastiska miljön. Det är väldigt vackra lokaler, säger Natalie Nilsson.
Tidigare var hon även delaktig i Vinotek1 som återfanns i samma lokaler.
– Sedan dess har jag gjort flera olika saker. Men jag har alltid brunnit för vinet och har alltid tänkt att jag vill jobba med det på heltid, säger hon.
Vad är grejen med ditt intresse för vin?
– Vin är en del av många regioners kulturarv och kulturhistoria. Vinet omfattar kemi, kulturhistoria och sedan är det förstås även väldigt gott. Om man frågar mig en fråga om vin så kan utveckla varenda liten del med tanke på all historia som finns. Vinvärlden håller på att explodera och nu utvecklas det i en god riktning mer mot den naturliga trenden, säger Natalie Nilsson.
Målsättningen är att vinbaren kommer att vara öppen året runt. I baren kommer det även att finnas öl, några drinkar och smårätter.
– Jag ser min huvudsäsong på vintern och med sommaren som en bonus, säger hon.