Andreas Younan, som drivit Glassmagasinet i Visby hamn sedan 2011, öppnar nu en ny glassbar i Los Angeles på andra sidan jordklotet. I april slår de upp portarna till det nya glasskaféet i stadsdelen Pasadena. Stället kommer att få namnet Swedish Scoops.
– Vi har haft idén om att öppna i Los Angeles i tre-fyra år nu, men först förra året hittade vi en lokal som skulle kunna passa, säger Andreas Younan.
Att det blir just i Los Angeles handlar om att Andreas har släktingar som bor där, och det är han tillsammans med släktingarna Richard och Robert som kommer att driva glassbaren i LA.
– Tiden då jag inte är på Gotland kommer jag att tillbringa mycket i Los Angeles. Vi kör ett helt svenskt koncept med både glass, semlor, tre sorters bullar, vaniljhjärtan och dammsugare. Jag har varit på plats där och analyserat marknaden i tio års tid och sett vad som verkar gå bra. Allt som rör Sverige är väldigt hett där, säger Andreas Younan.
Han menar också att Gotland kommer att märkas av på det nya stället.
– Menyerna utgår från vad vi har på Glassmagasinet i Visby, vi tar med oss flera element därifrån och det kommer bli mycket Gotland för den som kommer på besök.
På glassbaren i Los Angeles blir det totalt 130 glass-sorter, att jämföra med 319 smaker på baren i Visby.
Många svenskar bor i Los Angeles och Facebook-gruppen "Svenskar i LA" har drygt 7 000 medlemmar.
– Vi kommer att köra en speciell "grand opening" för alla som är med i den gruppen när vi öppnar den 10 april, säger Andreas Younan.