Gotlands bryggeri var med i ett lite annorlunda bryggeribråk. I alla fall jämfört med turerna kring det planerade bryggeriet i Visby hamn. Den här gången har man tävlat mot andra nordiska bryggerier om att sätta öl till en speciell meny. Vd:n Johan Spendrup har representerat bryggeriet vid tävlingarna i Norge, och under måndagskvällen var det dags för final mot Lindheims ölkompani.
Efter en jämn final stod det klart att Gotlands bryggeri tagit hem tävlingen Bryggeribråk och man är därmed bäst i Norden på att sätta öl till mat.
– För mig innebär det ett kvitto på att vår öl håller en hög klass och även passar väldigt bra till mat, säger Johan Spendrup.
– Vi har hela tiden med en tanke om hur ölet ska passa till mat när vi tar fram nya ölsorter.
Han menar att det var en tuff utmaning i finalen. Lindheims ölkampani blev i fjol utsett till ett världens bästa bryggerier på att brygga suröl.
– Det är väldigt inspirerande att vi lyckades slå ett av världens bästa bryggerier, fortsätter Johan Spendrup.
Under våren kommer Gotlands bryggeri att åka på turné i Norge och Sverige. Där kommer just Lindheims ölkompani att vara med. Då ska man sätta öl till en middag.
– I Sverige kommer vi att köra Visby, Stockholm och Göteborg. Det är inte klart exakt när vi kommer att köra.
I Bryggeribråk deltog även bryggerier som Dugges och Oppigårds.