Gotlands bryggeri i nytt bryggeribråk

Bryggeriet har under en tid varit inblandat i ett nytt bryggeribråk i Norge.

Johan Spendrup är glad över vinsten i tävlingen Bryggeribråk.

Johan Spendrup är glad över vinsten i tävlingen Bryggeribråk.

Foto: Rolf Jönsson/Arkvi

NORDISK FEJD2015-10-27 13:36

Gotlands bryggeri var med i ett lite annorlunda bryggeribråk. I alla fall jämfört med turerna kring det planerade bryggeriet i Visby hamn. Den här gången har man tävlat mot andra nordiska bryggerier om att sätta öl till en speciell meny. Vd:n Johan Spendrup har representerat bryggeriet vid tävlingarna i Norge, och under måndagskvällen var det dags för final mot Lindheims ölkompani.

Efter en jämn final stod det klart att Gotlands bryggeri tagit hem tävlingen Bryggeribråk och man är därmed bäst i Norden på att sätta öl till mat.

– För mig innebär det ett kvitto på att vår öl håller en hög klass och även passar väldigt bra till mat, säger Johan Spendrup.

– Vi har hela tiden med en tanke om hur ölet ska passa till mat när vi tar fram nya ölsorter.

Han menar att det var en tuff utmaning i finalen. Lindheims ölkampani blev i fjol utsett till ett världens bästa bryggerier på att brygga suröl.

– Det är väldigt inspirerande att vi lyckades slå ett av världens bästa bryggerier, fortsätter Johan Spendrup.

Under våren kommer Gotlands bryggeri att åka på turné i Norge och Sverige. Där kommer just Lindheims ölkompani att vara med. Då ska man sätta öl till en middag.

– I Sverige kommer vi att köra Visby, Stockholm och Göteborg. Det är inte klart exakt när vi kommer att köra.

I Bryggeribråk deltog även bryggerier som Dugges och Oppigårds.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!