– Tack alla gotlänningar som ätit här och som stöttat oss genom åren, säger en rörd Kon Fong Lew.
På söndagseftermiddagen var det öppet hus och tårtkalas för alla gäster och bland andra var stammisarna Jacob Dygeus och Kaj Skoglund på plats.
– Men vi säger inte att de är stammisar, de tillhör vår extrafamilj.
Kon Fong Lew och Chee Weng Wong tog över restaurangen 1994. Då hade det redan serverats kinamat i lokalerna sedan 1981.
– Vi tog över med inredning och allt. Redan då var taket rött och den röda spaljén är kvar från den tiden.
Under åren har paret lärt känna många gotlänningar och efter att de bestämde sig för att stänga restaurangen har reaktionerna varit många. I gästboken skriver en familj:
"Under de här 23 åren har alla familjehändelser firats på Restaurang China".
– Det här har alltid varit ett ställe för gotlänningar, mer än för turister. Jag brukar säga att jag har jobbat åtta dagar i veckan, vi har alltid ställt upp för gästerna, säger Kon Fong Lew.
I samband med att fastigheten fick ny ägare tyckte de att det var dags att börja runda av. Men de ska bo kvar i lägenheten över restaurangen där de bott hela tiden och där deras barn växt upp. Och ännu är det för tidigt att lämna restaurangbranschen helt.
– Vi driver även Chili på Skarphäll och där fortsätter vi som vanligt. Vi ska utöka där med kvällsöppet.
Vad som blir i lokalerna som de nu lämnar vet de inte.
– Det får fastighetsägaren berätta för er, säger Kon Fong Lew.
Följ Helagotland.se på Facebook för senaste nytt om Gotland – där kan du även kommentera och diskutera våra artiklar.