Gotlands Medias ägare köper nya tidningar

Mediekoncernen NTM expanderar ytterligare. Nu har två tidningar förvärvats, och Norrbottens media byter namn till Norr Media.

Lennart Foss, koncernchef NTM, och Mats Ehnbom, vd Norr Media utanför Piteå-Tidningen.

Lennart Foss, koncernchef NTM, och Mats Ehnbom, vd Norr Media utanför Piteå-Tidningen.

Foto: Christoffer Markström

Medier2019-10-08 09:24

Mediekoncernen NTM, som är Gotlands Media, expanderar ytterligare. Nu har man förvärvat två tidningar i norr, och mediehuset Norrbottens media växer och byter namn till Norr Media.

– Med stor glädje konstaterar jag att vår avsikt att förvärva Norran och Piteå-Tidningen långsiktigt tryggar de lokala medieföretagen och skapar ett bolag med en mycket stark förmåga, nu och i framtiden”, säger Lennart Foss, koncernchef i NTM.

Affären innebär att Norrländska socialdemokraten, Norrbottens-Kuriren, Norran och Piteå-Tidningen samlas under samma paraply i det nya mediebolaget Norr Media AB, med utgivningsområde i hela Norrbotten och norra Västerbotten. Utgivningen av samtliga titlar fortsätter som tidigare, och tidningarna behåller nuvarande politisk inriktning på ledarplats.

I samband med affären lämnar Piteå-Tidningen sitt minoritetsägande i Norrbottens Media och Norran träder in som delägare i det nya bolaget Norr Media AB.

– Detta stärker NTM-koncernen ytterligare och skapar nya möjligheter. En bra affär för alla parter, särskilt för våra läsare och kunder i regionen”, säger Lennart Foss.

– Mediebranschen befinner sig i en fas med stora utmaningar. Vi tar vårt ansvar för att säkerställa den samhällsviktiga lokala journalistiken. Samgåendet syftar till att stärka Norrans position och skapa resurser för utveckling, säger Anders Westermark, VD för Norran.

VD för det nya bolaget blir Mats Ehnbom, nuvarande VD för Norrbottens Media:

– Norr Media blir ett urstarkt medieföretag med fantastiska möjligheter att göra skillnad i Norra Sverige”, säger Mats Ehnbom.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!