"Extremt ovanligt att vi anmäler"

Att en restaurang bli anmäld för brott mot livsmedelslagen på Gotland händer nästan aldrig. Inspektören: "Det är första gången jag gör det".

Foto: Dennis Pettersson

Matsnusk2016-02-02 08:17

Restaurang Village Tandoori i Visby har anmälts till åklagare efter upprepade inspektioner. Vid ett flertal kontroller under hösten upptäcktes stora brister i hur maten hanterades, vilket ledde till ett förbud mot att kyla ned varm mat.

Läs också: Restaurangen anmäls för matsnusk

Men vid en kontroll i december upptäcktes att man gjorde på samma sätt, och då beslutade livsmedelsinspektör Daniel Oskarsson att upprätta en anmälan.

– Vi är skyldiga att göra det. Enligt vår bedömning är det här ett brott mot livsmedelslagen i och med att man hade fått ett förbud, säger han.

"Ett bristfälligt förfarande kan medföra att konsumenter utsätts för allvarliga hälsorisker. Som verksamheten bedrivs i dag kan det inte garanteras att livsmedel som produceras är säkra för konsumtion", skriver inspektörerna i anmälan.

Men att det går så här långt hör inte till vanligheterna.

– Nej, det är extremt ovanligt. Jag har aldrig gjort det förut, och i modern tid känner jag bara till ytterligare ett fall, säger Daniel Oskarsson.

Helagotland.se har pratat med företrädare för restaurangen som säger att man nu åtgärdat alla brister. Något som Daniel Oskarsson intygar.

– Vi hade en kontroll den 12 januari, och då fick de rent papper. De har verkligen jobbat stenhårt för att komma till rätta med problemen. Tyvärr tog det lite för lång tid, säger han.

Village Tandoori är just nu stängd för renovering, men öppnar igen i slutet av februari.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om