I solgasset utanför Johan Målares hus står en fläderbuske alldeles vit av blom. Gabriel Jonsson fyller en gryta för att göra husets egen saft till sina gäster. Innanför de medeltida tjocka väggarna är det svalare. Vi sätter oss i köket för att prata om hur snabbt livet kan förändras och om mästerkockens nya satsning – även om han själv trots framgångarna är ödmjuk och kallar sig för glad amatör.
– Dagen efter finalen sa jag i TV4:s Nyhetsmorgon att jag vill ha en matstudio i Visby och att jag vill ge folk samma wow-känsla som jag fick första gången jag kom innanför murarna, säger Gabriel Jonsson och berättar att Patrik Rees, en av ägarna till Johan Målarens hus, ringde med ett förslag på samarbete.
Just nu pågår planeringen för fullt för att matstudion ska öppna efter sommaren. Men Gabriel Jonsson poängterar att det inte blir en restaurang.
– Studion är för slutna sällskap, kickoffer och konferenser. Man kan komma hit några par och damerna får inleda med vinprovning i vinkällaren från 1200-talet medan herrarna lagar förrätten med mig i köket.
Parallellt med satsningen i Visby innerstad jobbar Gabriel Jonsson med att sälja grillar på nätet. Han driver podden "Ett gott land", som också är namnet på hans Instagram och Facebook-konton, med syfte att prata mat och locka folk till Gotland.
Ingenting av allt det som nu händer hade varit möjligt utan den enorma uppmärksamhet och kändisskap han fick i och med vinsten i tv.
– Jag kunde bara drömma om den här starten. Nu bygger jag varumärke och träffar folk som jag aldrig skulle ha träffat utan Sveriges mästerkock.
För två år sedan flyttade Gabriel Jonsson med sin sambo Olivia, nu sjuksköterska på Visby lasarett, till Gotland från Eskilstuna.
– Varje gång vi hade varit här trivdes vi så jäkla bra och varje gång vi åkte härifrån ville vi tillbaka, säger han.
Gabriel arbetade som byggentreprenör och fick jobb på Leva husfabrik. Men när det stod klart att han blivit uttagen till tv satsade han allt på ett kort och sa upp sig. Efter sex intensiva veckor, med tolv timmars inspelning i studion varje dag, förändrade vinsten livet över en natt. Att dagligen bli igenkänd på stan tycker han bara är roligt.
– Många stannar och hälsar, det är allt från folk som vill snacka mat till att byta recept.
Även om livet på många sätt har blivit annorlunda menar Gabriel Jonsson att han har båda fötterna kvar på jorden.
– Jag är mig själv, den jag alltid har varit och det tror jag är viktigt.
Kändisskapet har medfört mängder av erbjudanden och höstens kalender är snart fullbokad – trots att Gabriel själv helst skulle vilja ägna all sin tid åt att välkomna matintresserade till Gotland. En gemensam dröm han delar med sin sambo är att någon gång få köpa en gård för att odla och driva restaurang, någonstans på den gotländska landsbygden. Midsommar firar han dock i Eskilstuna.
– Traditionellt med sill, potatis, grillat, och så klart en jordgubbsgräddtårta.
Favoriten är fasterns recept på rosépepparsill: Inlagd sill med en blandning av crème fraiche, gräddfil, salt och stött rosépeppar.
Med lite distans saknar Gabriel Jonsson tiden i tv, men den kan komma tillbaka.
– Jag ska börja spela in innan jul, men jag kan inte säga mer än så, säger han.