I onsdags flög 23-årige Olle Boström tillsammans med juniorkocklandslagets tränare till tävlingsarenan för VM. Våren 2017 handplockades han till landslaget, efter att ha gått ut restaurang- och livsmedelsprogrammet på Wisbygymnasiet tre år tidigare.
– Vi har tränat på samma meny i ett och ett halvt år för VM. Det är många olika moment och det tar sin tid, säger han.
Laget består av åtta kockar, en tränare och en coach. Sedan 2017 har mycket arbete lagts på att trimma gruppen.
– Det är mycket viljor och att lära känna varandra för att allt ska klaffa, säger Olle Broström.
Laget har förberett sig minutiöst och lämnar ingenting åt slumpen. Råvarorna har de själva packat i Sverige.
– Sista lastbilen går ner på lördag, vi tävlar på söndag och tisdag, säger Olle Broström.
Under första tävlingsdagen ska laget göra tapas, bygga upp en ätbar buffé med kalla fiskar, garnityr och olika såser, tolv varmrätter och lika många desserter.
Sista tävlingsdagen är utmaningen en trerätters meny för 70 personer.
– Det känns väldigt bra. Har man kommit fram till bra grejer som man är stolt över försvinner nervositeten, men det är klart att det blir adrenalin när man kommer in i köket, säger han.
På Gotland jobbade Olle Broström på Lilla Bjers, sedan har han gjort karriär i Stockholm. Först hos Paul Svensson på Fotografiska, sedan hos Sayan Isaksson på Esperanto och just nu på KB, Konstnärsbaren på Östermalm.
2017 slutade han fyra i finalen i Årets kock. Nu går han för seger i VM.
– Jag kommer att ha huvudansvaret för varmrätterna, säger Olle Broström.