Gotlänning kan bli Årets föreningshjälte

Gotlänningen Carl von Corswant har nominerats till priset Årets föreningshjälte. "En otrolig kämpaglöd", står att läsa i motiveringen.

Carl von Corswant (på knä längst till höger) tillsammans med spelare och ledare från ett av Lärbro IF:s fotbollslag. I bakgrunden syns den husvagn som Carl målat i Lärbro IF:s färger.

Carl von Corswant (på knä längst till höger) tillsammans med spelare och ledare från ett av Lärbro IF:s fotbollslag. I bakgrunden syns den husvagn som Carl målat i Lärbro IF:s färger.

Foto: Privat

Lärbro2019-11-25 21:04

Lärbro IF:s eldsjäls Carl von Corswant har nominerats till priset Årets föreningshjälte, vilket är ett initiativ startat av spelbolaget Unibet för att "lyfta fram och hylla fans och föreningshjältar som står för en sund läktarkultur och som gör allt och lite till för sin förening". 

Det är allmänheten som får nominera, och därefter kommer en jury att utse en vinnare. Juryn består av fotbollsikonen Glenn Hysén och representanter från Unibet. 

Tävlingen pågår mellan augusti och januari, och vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

Här är nomineringstexten för Carl von Corswant:

Carl har sett till genom en otrolig kämpaglöd att Lärbro IF fått en nystart med pojklag i fotboll, gymnastik, bamsegympa, spinning, innebandy och mycket mer. I år fick P14-laget åka till Gothia Cup tack vare massor av ideella timmar med försäljning av allt möjligt och jobb för andra. Det kostar att ta sig från Gotland till Göteborg, men ingenting kunde stoppa Carl! Carl har en enastående entusiasm och har fått Lärbro IF på idrottskartan igen - som ett exempel är att han har skaffat en husvagn, målat den i Lärbro IFs färger (rött och svart) och med den sker marknadsföring och försäljning av allt som kan ge pengar till föreningen. Carl har också sett till att andra vuxna nu klivit fram som ledare i olika idrotter och samarbetet med skolan är också Carls förtjänst!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!