Klockan 13 satte medlemmarna i regionfullmäktige igång och redan innan första kaffepausen snarkade första deltagaren gott.
Det var inte förrän efter middagen, klockan 18, som ledamöterna kom fram till budgetfrågan.
– Det är inte så vanligt att våra möten blir så långdragna, men jag minns i vart fall ett i slutet av 90-talet som var minst lika långt, säger Inger Harlevi (M) som under åren hunnit avverka en hel radda med möten.
Ett av de längsta möten Inger Harlevi kan dra sig till minnes var det när flytten av Biblioteket i Visby skulle klubbas. Lokalen Borgen i Visby var knökfull och känslorna svallade.
– Då var det livat och verkligen helt fullt av åhörare. Det var en känslig fråga, säger hon.
Men sedan den moderna tekniken hittat till politikerna har mötena blivit allt mer effektiva då tillgången till arbetsmaterial oftast finns lätt tillgängliga.
Anledningen till att måndagens möte blev så utdraget var enligt Inger Harlevi en effekt av att det är byte av styre inom fullmäktige. Samtliga förarbeten hade gjorts av den gamla majoriteten. Här fanns en lång rad ekonomiska ärenden och ett gäng tilläggsäskanden som skulle avhandlas innan budgeten kunde börja diskuteras. Klockan 21:22 klockade hon ut från mötet.
Vad gäller hockeymatchen släpptes pucken klockan 18 i slutspelsmatchen mellan Storhamar och Sparta Sarpsborg i Norges högstaliga. Åtta och en halv timme senare avgjordes matchen – den längsta någonsin i hockeyhistorien.
En annan utdragen historia är 335-åriga kriget mellan Scillyöarna utanför Cornwalls kust, och Nederländerna. Konflikten pågick mellan den 30 mars 1651 till den 17 april 1986 och gör kriget till en av de längsta konflikter som någonsin utkämpats, tack och lov utan några avlossade skott.
Hur gör man då för att uthärda utdragna tillställningar? Koffein, som ju är världens mest psykoaktivt verkande drog, är en bra start. Dessvärre menar forskare att det inte spelar någon större roll hur utvilad du än är före ett långt möte, för är det långtråkigt så triggas de sömnframkallande nervcellerna i hjärnan, och du somnar.
Öl däremot, eller snarare korad-hordenin som återfinns i malt och öl (alkoholfri givetvis), är enligt tyska forskare och tidningen The Sun, en vinnare på att bäst stimulera hjärnans belöningssystem och göra dig pigg och glad under exempelvis budgetsammanträden.