Firandet av kungens 70-årsdag, som infaller i dag, har pågått hela veckan lång. I kväll avslutas det hela med bankett på slottet, vilket Expressen meddelar kan bli den största kungliga festligheten i modern tid, med flera utländska kungligheter på plats.
Sedan i onsdags morse har middagsförberedelserna pågått på Operakällaren i Stockholm. I köket leder inte bara stjärnkocken Stefan Catenacci delar av Sveriges kockelit utan även sex elever från Wisbygymnasiets restaurang- och livsmedelslinje finns på plats för att bistå med sina matlagningskunskaper.
Under gårdagen förberedde Amanda Lydahl, från Visby, karamelliserad sparris.
– Vi hjälper till med de stora grejerna som tar mycket tid, säger hon.
Hon beskriver de långa dagarna i köket som inspirerande och roliga.
– Det är en möjlighet att se hur duktiga människor jobbar. Man blir motiverad och det är superkul, säger hon.
Att bjuda den svenska kungafamiljen på middag under årets fest kan också vara nervöst.
– Jag tänker hela tiden att jag inte får göra fel, säger Amanda Lydahl, som dock meddelar att det har gått bra.
Den fullständiga menyn ska inte meddelas i förväg, men avslöjas kan att sparrisen som serveras är gotländsk.
Restauranglärarna Paul Bergström och Tina Oldenburg finns på plats för att hjälpa de gotländska ungdomarna, som är de enda restaurangeleverna som fått äran att ta plats i det anrika köket.
– Det är riktigt roligt och en häftig organisation bakom, säger Paul Bergström och beskriver Operakällarens flera kök som ligger i olika våningsplan.
Det är dock inte första gången som gotländska restaurangelever serverar mat i de fina salongerna.
– Vi har ju varit med vid Nobelmiddagen. Det är alltid lika imponerande att se hur det blir i slutändan, säger Paul Bergström.