Under förra veckan berättade en tidigare anställd vid Gothemsgården att det hanterats stora mängder irländskt lammkött på slakteriet flera år innan den stora köttfusket avslöjades av Aftonbladet. Köttet ska sedan ha styckats nattetid och sålts som gotländskt.
"Jag såg aldrig några etiketter som antydde att det skulle vara något annat än gotländskt", berättade han.
Gothemsgårdens förre slakterichef Lars-Erik Persson nekade dock till detta, och menade att han till "hundra procent" kunde garantera att så länge han arbetade i bolaget så såldes enbart gotländskt lamm.
LÄS ÄVEN: Tidigare anställd: "Ren och skär lögn!"
I fredags berättade Thomas Gawell, vd för grossisten Josefs Lammhouse i Stockholm, att man vid fyra eller fem tillfällen under våren 2014 levererat mellan 54 och 80 irländska lamm till Gothemsgården på Gotland. Fakturan på köpet hamnade till slut hos Kronofogden.
Lars-Erik Persson, som sagt att han skött all bokföring i de misstänkta företagen fram till våren 2015, fortsätter dock att bestämt neka till att irländskt kött sålts som gotländskt.
– Nej, nej, nej, absolut inte. Så länge jag har varit chef så har det inte styckats irländskt lamm här som jag varit medveten om. Det kan hända att irländskt lamm levererats hit, men det är inget jag har tagit emot eller som stämplats av mig. Jag vidhåller det jag tidigare sagt, säger han.
LÄS ÄVEN: "De köpte irländska lamm av oss"
Den förre slakterichefen menar att det kan ha varit Gothemsgårdens ägare som köpt in de irländska lammen, och att de sedan sålts till industrier för att exempelvis göra rökt lammkött eller lammbiffar. Det har dock inte sålts på Gothemsgården, enligt Lars-Erik Persson.
– Det här är inget som packats och sålts ut på Gotland, det kan jag svära på. Inget sådant här har gått ut i våra ordinarie kanaler. De lamm som sålts på Gotland har jag själv köpt in. Vartenda jäkla lamm, och de har varit gotländska allihop.
Om det kommit irländska lamm till Gothemsgården, borde inte du ha märkt det då?
– Det som skrivits i media är ju att de kommit på natten. Då har jag varit hemma och sovit gott. Hade de kommit på normalt sätt hade jag ju märkt det. Jag vet ju vad som slaktats på Gothemsgården.
LÄS ÄVEN: Förre chefen: "Allt vårt kött var gotländskt"
Om det är ägaren som köpt in de irländska lammen, varför tror du att du inte fått reda på det?
– Nu spekulerar du, det är inget jag vill hålla på med. Jag känner inte till eller vet allt. Det kan jag kan säga är att jag aldrig skulle köpa billigt kött från utlandet och sälja det med fel ursprung. Ingen hade kunnat få mig att gå med på det här.
Helagotland.se har vid flera tillfällen sökt ägarna till Gothemsgården, men de har valt att göra sig oanträffbara.