Gustaf Kristiansson är till vardags delägare och kock på Bakfickan i Visby. I onsdags provade han sina vingar på annat håll, då han representerade Sverige i den nya internationella kocktävlingen San Pellegrino Young Chefs skandinaviska semifinal i Oslo, enligt sajten Besöksliv.se.
Under tävlingen gjorde kockar under 30 år upp om att sedan få tävla i världsfinalen av tävlingen. Gustaf Kristiansson kvalificerade sig dock inte till världsfinalen med sin rätt som bestod av pilgrimsmusslor, grönkål och blodapelsin smaksatt med sesamfrön och chili.
– Jag är nöjd med prestationen som sådan. Min plan höll. Jag visste att jag åkte dit med en ganska enkel rätt i förhållande till sex timmars matlagning. Det var alldeles för lång tid. Jag hade allt klar i tid med råge, säger 27-åringen till Besöksliv.se.
Besöksliv: Blir det fler tävlingar nu?
– Jag har inte tävlat sedan gymnasiet och det var roligare än jag hade tänkt mig. Jag har knutit lite nya kontakter och så. Det är en väldigt speciell grej det här med tävling. Helt annat än att jobba i service.