Vårdcentralen i Klintehamn stänger

För två år sedan tog privata Unicare över vårdcentralen i Klintehamn – nu bommar den igen, rapporterar P4 Gotland. Färre patienter och personalbrist står bakom beslutet.

Viktoria Storm, verksamhetschef för Unicare Gotland, vid vårdcentralen i Visby.

Viktoria Storm, verksamhetschef för Unicare Gotland, vid vårdcentralen i Visby.

Foto: Cecilia Thomsson/Arkiv

Klintehamn2019-11-30 10:00

Vårdcentralen i Klintehamn tog Unicare över från Region Gotland år 2017. Vårdcentralen är en filial till bolagets verksamhet i Visby. Förra året skickade Unicare in en ansökan till regionen om att få begränsa öppettiderna och minska personalstyrkan i Klintehamn. Trots det väljer alltså Unicare att stänga vårdcentralen strax innan jul, lagom till att avtalet med Region Gotland löper ut.

– Svårigheten generellt är bemanningen. Det är svårt att bemanna en liten enhet. Parallellt med det har vi haft ett vikande listningstal i och med att filialutbudet inte är det man velat ha i Klinte, säger Viktoria Storm, verksamhetschef för Unicare Gotland, till P4 Gotland.

GA har tidigare rapporterat om patienters missnöje med Unicare, och problemen som funnits med framför allt telefontillgängligheten. Viktoria Storm säger att hon anser att de uppfyllt kriterierna i deras avtal med regionen, med undantag för i somras.

– Under sommarmånaderna i år var det extremt svårt med bemanningen.

Viktoria Storm välkomnar de som fortfarande är listade i Klintehamn till bolagets vårdcentral i Visby istället.

– Vi försvinner inte. De gör redan i dag läkarbesök och ärenden på vårdcentralen i stan och det är de välkomna att fortsätta göra.

Unicare kommer i stället satsa i Visby, och flyttar den 1 augusti till vårdcentralen Wisby söders gamla lokaler på Söderväg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!