Svårsåld butik trots stort intresse

I närmare åtta år har butikslokalen varit till salu, men trots flera intressenter har den inte blivit såld. "Ett stort problem är att bankerna är restriktiva", säger fastighetsägaren.

Under flera år har fastighetslokalen som tidigare var elkedja varit till salu.

Under flera år har fastighetslokalen som tidigare var elkedja varit till salu.

Foto: Emelie Stenqvist

Klintehamn2019-10-03 21:15

Butiksfastigheten, som en gång i tiden var Klinte radio och el, ligger ute till salu. Det är dock ingen nyhet. Faktum är att lokalen i centrala Klintehamn har varit till salu under de senaste åtta åren. Flera intressenter har hört av sig men hittills har ingen lyckats genomföra köpet.

– Det är hemskt många som har varit intresserade av fastigheten och som har velat starta en butik eller liknande. Men sedan har de gått till banken och banken har för stora krav trots att det inte är ett högt pris. Då har de inte kunnat köpa. Det är ett stort problem att bankerna är så restriktiva, säger fastighetsägaren Stefan Asterhag.

Svårigheten ligger enligt honom i att köparen behöver ha en insats på 50 procent av priset. Detta då fastigheten är taxerad som hyreshusenhet och lokal. Utgångspriset på den 550 kvadratmeter stora fastigheten är 2 000 000 kronor. 

För Stefan Asterhags del är det viktigaste däremot inte att köparen kan betala summan, utan han vill framför allt se att personen har "rätt" planer för fastigheten.

– Vi har tackat nej till en del för att vi vill att det ska vara någon seriös och någon som vill att Klinte ska vakna till liv igen. Men det är 95 procent bankernas fel att Klintehamn är som det är. De säger nej till eldsjälar som vill göra något bra, säger han.

I nuläget är det fyra intressenter som främst är aktuella och Stefan Asterhag hoppas på en avklarad affär inom de närmaste veckorna.

Säljaren vill att den som köper lokalen ska ha planer på att göra något som kan gynna Klintehamn.
Säljaren vill att den som köper lokalen ska ha planer på att göra något som kan gynna Klintehamn.
Karta: Klintehamn
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!