Efter att det senaste bolag som drev Warfsholm gick i konkurs förra året har verksamheten på udden legat nere. Men nu har ägarna kommit överens med Michael Frederiksen och Elin Åderman om att de ska ta över driften från och med 1 april.
– Det känns jättebra. Vi har jobbat för att få ordning på de sista detaljerna nu ett tag och det känns skönt att äntligen kunna säga att det är klart, säger Elin Åderman.
Affären har tagit lite tid beroende på att paret inte har velat skynda fram någonting.
– Vi vill ju göra det på riktigt. Vi har räknat ganska mycket på det så att vi inte skulle hoppa på någonting utan att verkligen ha tänkt igenom det.
Michael Frederiksen och Elin Åderman har båda jobbat inom hotell- och restaurangbranschen i många år och både drivit verksamheter tillsammans och var och en för sig. Elin Åderman är uppväxt på Marstrand och Michael Frederiksen i Danmark och de har bland annat arbetat på både Kreta och Korsika. Förra året flyttade paret till Gotland för att jobba på Warfsholm.
– Det är ett fantastiskt ställe. Det är både miljön och vad de har gjort med fastigheterna, det har en grym potential, säger Elin Åderman, och berättar att Warfsholm öppnar igen i slutet av april och kommer att vara igång fram till hösten.
– Vår plan är att skynda långsamt, vi tänker långsiktigt. Vi börjar med boende, mat, fika och gårdsbutik och utvecklar därifrån. Det är en dröm att kunna ha öppet året runt.