Den första restaurangen öppnande redan 2006 i Visby och 2015 öppnade ägarna en ny restaurang i Åre.
– Planen var egentligen att restaurangen i Stockholm skulle bli vår nästa öppning efter Visby, säger Mattias Nordberg, en av ägarna till Crêperiet.
Men innan dess öppnade man alltså restaurangen i Åre och STP Restauranger, som driver flera restauranger på orten, gick in som delägare till 25 procent. STP Restaurangers delägare Sonny Gustafsson driver bland annat även Lindgården i Visby.
– De driver även Åregården, Vinbaren, Timmerstugan och Broken i Åre, säger Ann-Sofie Selling, även hon en av delägarna i Crêperiet.
Efter drygt ett års sökande efter lämplig lokal, har det nu blivit klart med ytterligare en restaurang i konceptet, en lokal på Surbrunnsgatan 39 i Stockholm har köpts. I området i Vasastan återfinns restauranger som Norra Brunn, Farang och Svartengrens.
STP Restauranger kommer även att äga 25 procent av restaurangen i Stockholm.
– Det är ett bra läge och det finns massa restauranger runtomkring. Det är en bra gata att ligga på, helt enkelt, säger Ann-Sofie Selling.
I slutet av oktober kommer de börja renovera lokalen. I månadsskiftet november-december hoppas de sedan kunna öppna.
– Vi har hittat ett sätt att arbeta med ganska lite personal och har en verksamhet som inte är så personalkrävande vissa tider på året. Det gör att vi kan ha öppet året runt i Visby och Åre. Sedan har vi väldigt bra personal och god mat, säger Ann-Sofie Selling om deras framgång.
Planen är att framöver kunna öppna flera restauranger runt om i landet. Det kan bland annat bli i Göteborg och Malmö.
– Vi tar steget med Stockholm nu, men har planer på att öppna fler i ganska rask takt. Vi kan väl kalla oss en kedja nu, säger Ann-Sofie Selling.