Pasta med pumpa

Pumpa ger fin fÀrg till maten. HÀr kryddas den med italienska smaker och serveras med spagetti.

Söt pumpa och smakrik salsiccia som fĂ„r puttra med vitlök och rosmarin i grĂ€dde blir en riktigt lĂ€cker pastasĂ„s.​

Söt pumpa och smakrik salsiccia som fĂ„r puttra med vitlök och rosmarin i grĂ€dde blir en riktigt lĂ€cker pastasĂ„s.​

Foto: Lee Kearney/TT

Livsstil & fritid2020-04-05 09:35

PumpasÄs med pasta

För 4 portioner, tid 30 minuter

​

1 (Ă  ca 1 kg) butternutpumpa

2–3 (ca 300 g) rĂ„a salsicciakorvar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 tsk finhackad rosmarin eller timjan

salt och peppar

2 dl grÀdde

50 g parmesan

Till servering​

nykokt bandspagetti

​

Gör sĂ„ hĂ€r:​

1. Dela butternutpumpan pÄ mitten, skala och kÀrna ur. SkÀr i mindre bitar. Snitta korvarna lÀngs med och dra bort skinnet. Skala och finhacka lök och vitlök.

2. Hetta upp oljan i en stekpanna och frÀs först korvköttet i nÄgra minuter. Dela i mindre bitar med en stekspade. TillsÀtt lök, vitlök och pumpa. FrÀs ytterligare cirka 10 minuter under omrörning.

3. Krydda med rosmarin, salt och peppar. TillsÀtt grÀdde och puttra samman tills sÄsen tjocknat och pumpan kÀnns mjuk.

4. Riv i nÄgra matskedar parmesanost och servera med nykokt bandspagetti. Servera med extra parmesanost vid sidan av.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!