PumpasÄs med pasta
För 4 portioner, tid 30 minuter
â
1 (Ă ca 1 kg) butternutpumpa
2â3 (ca 300 g) rĂ„a salsicciakorvar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk finhackad rosmarin eller timjan
salt och peppar
2 dl grÀdde
50 g parmesan
Till serveringâ
nykokt bandspagetti
â
Gör sĂ„ hĂ€r:â
1. Dela butternutpumpan pÄ mitten, skala och kÀrna ur. SkÀr i mindre bitar. Snitta korvarna lÀngs med och dra bort skinnet. Skala och finhacka lök och vitlök.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna och frÀs först korvköttet i nÄgra minuter. Dela i mindre bitar med en stekspade. TillsÀtt lök, vitlök och pumpa. FrÀs ytterligare cirka 10 minuter under omrörning.
3. Krydda med rosmarin, salt och peppar. TillsÀtt grÀdde och puttra samman tills sÄsen tjocknat och pumpan kÀnns mjuk.
4. Riv i nÄgra matskedar parmesanost och servera med nykokt bandspagetti. Servera med extra parmesanost vid sidan av.