Endre värvar tidigare Visby IBK-spelare

Nu är det klart att Endre värvat en tidigare Visby IBK-profil. Philip Thiding går in som assisterande tränare för A-laget.

Philip Thiding är klar som assiterande tränare för Endre.

Philip Thiding är klar som assiterande tränare för Endre.

Foto: Montage

Innebandy2019-12-03 08:50

Under tisdagsmorgonen blev det officiellt. Endre värvar den tidigare Visby IBK-spelaren Philip Thiding, 34 år, som nu går in som assisterande tränare för A-laget. Han tar rollen som assisterande tränare tillsammans med Joakim Sjöstrand och Annelie Blixt. 

Philip Thiding har tidigare spelat i Visby IBK, Hansa Hoburg, Högdalen, Handen och Haninge. Han har dessutom haft tränaruppdrag i Hansa Hoburg och distriktslaget på Gotland. 

– Tanken på att ta ett tränaruppdrag har funnits länge men jag har valt att satsa på min familj då vi har småbarn. Detta uppdrag passar däremot in tidsmässigt för mig och just Endre IF har jag bra koll på då jag följt laget från läktaren, säger Philip Thiding.

– Det kändes därför som en riktigt rolig utmaning när frågan kom och även om laget haft det lite tufft i inledningen på säsongen så ser jag stor potential i både spelartrupp och ledarstab.

Carin Sjöberg, ordförande för Endre, är nöjd över värvningen av Philip Thiding. 

– Rollen i ledarstaben blir assisterande tränare där Philips ledarskap och innebandykunnande kommer att komplettera Joakims arbete kring analys/taktik och Annelies fokus på människan, på ett bra sätt, säger Carin Sjöberg.

– Philips roll blir inledningsvis att hålla i vissa träningsupplägg och föra tät dialog med spelare för ytterligare spelarutveckling. Vi är mycket glada över att Philip tackat ja till rollen, vilket gör att vi får ytterligare resurser som stärker nuvarande ledarstab och trupp.

Philip Thiding i Hansa Hoburgs tröja.
Philip Thiding i Hansa Hoburgs tröja.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!