I december 2017 ska Miljöpartiet ha nått ett tvåsiffrigt opinionsstöd i de två senaste mätningarna från Statistiska centralbyrån, slår partiet fast i dokumentet Målbild 2018 där partiets politiska strategi fram till nästa val dras upp.

Det innebär att få minst tio procent i SCB-mätningen både i maj och november 2017, ett rejält lyft jämfört med den senaste mätningen, då partiet fick 6,4 procent.

Inför valet 2014 hade MP målet att bli tredje störst i riksdagen, en plats som SD istället fick.

Vi säger att vi ska vara ett av de stora partierna på sikt, men visa av senaste valrörelsen relaterar vi oss inte till andra partier, säger partisekreterare Anders Wallner.

Och han ser även andra utmaningar än opinionssiffror.

Samtidigt som vi sitter i regering för första gången och ska leverera våra vallöften, så har vi också höga ambitioner på organisationsutveckling, kommunikation och inte minst politikutveckling, säger han.

Just att utveckla den egna politiken får inte prioriteras bort, anser Wallner.

Allianspartierna har ju sagt efter valet att det var just bristande politikutveckling som gjorde att de föll, säger han.

MP ska därför ha ett rådslag om grön ekonomi nästa år.

Ämnet är valt med omsorg. Det engagerar många miljöpartister, men det har också blivit mer centralt i ekonomisk debatt och forskning, säger Wallner.

Bland annat ska partiet titta på framtida skattebaser och finansieringskällor, men även hur ekonomisk utveckling mäts och feministisk ekonomi.

I dokumentet står också att MP i god tid ska hantera regeringsfrågan inför 2018, inklusive vilka konflikter MP bör och kan ha med regeringspartnern Socialdemokraterna.

I planen ingår också att ha fler medlemmar än någonsin, i dag är de 20 000, och att lyfta miljön till en av väljarnas fem viktiga frågor. I första hand ska partiet prioritera vardagsnära miljö- och skolfrågor. Därefter migration och mänskliga rättigheter.