Flera poliser med insyn i utredningen säger till NBC News att det finns tecken som skulle kunna tyda på att någon annan vistats på det hotellrum som den 64-årige gärningsmannen hyrde på hotellet Mandala Bay. En mobilladdare som hittats passar inte till någon av de två telefoner som tillhör Stephen Paddock.

Samtidigt visar data från hotellets garage att under den tid hans bil var borta så användes ett av hans nyckelkort för att låsa upp rummet. Det finns flera möjliga förklaringar för avvikelserna, enligt utredarna, men de vill gå till botten med det

Hittade sprängämnen

Medan motivet bakom söndagens masskjutning i Las Vegas fortfarande är höljt i dunkel kommer fler och fler uppgifter som tyder på att Paddock planerat flera dåd. Polisen utreder misstankar om han kan ha tänkt arrangera en bilbomb, rapporterar nyhetsbyrån AP med hänvisning till en poliskälla.

I hans bil, som stod parkerad vid Mandala Bay, hittades mer än 20 kilo av sprängämnet Tannerite och ammoniumnitrat, en typ av gödningsmedel som kan användas för att framställa sprängämnen.

De här sprängmedlen, det är den kusliga biten, Vad skulle han göra med dem? Jag menar, du köper inte bara dem och lämnar dem i bilen utan att ha en plan för dem, säger Art Roderick, tidigare hög chef för myndigheten US Marshals Service, till nyhetskanalen CNN.

Sköt mot bränsletank

Det har också visat sig att Paddock inte bara sköt mot besökarna på musikfestivalen. han ska också ha siktat på bränsletankar vid McCarran-flygplatsen i närheten. En cistern träffades av två skott, varav ett gick igenom det yttre höljet, rapporterar CNN.

Någon fara för att flygbränslet skulle ha exploderat eller börjat brinna var det inte, enligt flygplatsens Facebooksida.

Tidigare har polisen avslöjat att Paddock verkar ha undersökt möjligheter till andra skjutningar mot musikfestivaler, i Boston och Chicago.