Storbritannien Nyheten om att den ungerskfödde miljardären och finansmannen George Soros donerar 400 000 pund – motsvarande cirka 4,4 miljoner svenska kronor – till en kampanjgrupp som vill ha kvar britterna i EU, väcker ilska bland brexitanhängare.

Den nya, Soros-ledda koalitionen planerar en kupp i Storbritannien, emot folkets vilja, säger Richard Tice, ordförande för en av brexitsidans kampanjgrupper.

Kampanjgruppen Best of Britain bekräftar att man fått donationen från Soros, och hävdar att man följt alla regler. Brexitmotståndarna hoppas på att parlamentet röstar emot skilsmässan från EU, men motståndarna är splittrade och det finns inga tecken på att opinionen svängt till deras fördel.

Premiärminister Theresa Mays talesperson säger att det är en del av demokratin att det finns olika kampanjgrupper i landet, men att premiärministern står fast vid beslutet:

Premiärministerns ståndpunkt i den här frågan är klar, landet röstade för att lämna EU, det är vad vi kommer att leverera och det blir ingen andra folkomröstning.