De tar över klassiska kiosken

Joakim och Tua Andersen tar över klassiska Hemse tobak. "En möjlighet att gjuta nytt liv i Hemse", säger Joakim Andersen.

Hemse tobak får nya ägare. Den 3 januari öppnar Joakim och Tua Andersen upp butiken och byter namn.

Hemse tobak får nya ägare. Den 3 januari öppnar Joakim och Tua Andersen upp butiken och byter namn.

Foto: Joakim Andersen/Privat

Hemse2019-11-24 07:59

Paret flyttade till Gotland 2014, de ville hitta lugnet och fann det på en gård i Fardhem. De har länge letat efter att driva något gemensamt och som samtidigt ligger nära deras hem, när möjligheten dök upp, tvekande de inte.  

– Vi båda trivs väldigt bra med serviceyrket och vi ser det här som en möjlighet att gjuta nytt liv i Hemse. Vi ser att det finns ett stort driv där och vi är redo att hoppa på det tåget, säger Joakim Andersen. 

Efter några möten med Alf Olofsson som är den nuvarande ägaren av butiken, stod det klart. De tar över butiken den 30 december, sedan följer några dagar med renovering, innan de öppnar upp med nytt namn den 3 januari. 

– "Snäusbodi", kommer vi döpa om kiosken till, det betyder tobaksbutik på gutamål, säger Joakim Andersen. 

Förutom nytt namn kommer de nya ägarna måla om och skapa fler sittplatser. Tobak och spel kommer fortsätta vara kärnan i försäljningen, men tidningsutbudet blir bredare och menyn utökas med bland annat french hotdog och toast.

– Vi vill höja mysfaktorn. Målet är att bli en ny mötesplats i Hemse, där folk vill sitta kvar en stund, dricka en kaffe och spela en travrad, säger Joakim. 

De vill vara med och skapa ett nytt utbud i Hemse, och för att skapa en mötesplatsen de tycker behövs, utökar de även öppettiderna så att fler kan få möjlighet att sitta ner hos dem en stund. 

– Målet på sikt är att folk här i bygden säger: "Vi ses på Snäusbodi", säger Joakim Andersen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!